НОВИНИ ДНЯ: Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку  Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областях  Синоптики потішили прогнозом погоди в Україні: наскільки потепліє  У Повітряних силах розповіли, чому росіяни зменшили інтервали між атаками на Українувсі новини дня
Бізнес
Економіка
04.07.2022 944

За які авто не потрібно буде платити мито: Шмигаль назвав дві категорії

Уряд дозволив ввозити в Україну деякі види транспорту без сплати податків.

Йдеться насамперед про електромобілі та авто для фронту.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв'ю Lb.ua.

За його словами, таким чином влада стимулює українців купувати електротранспорт, оскільки це екологічніше та бюджетніше, особливо в умовах війни.

"Ми стикалися вже з паливною кризою після того, як росіяни розбивали наші сховища, наші нафтопереробні підприємства, навіть автозаправні станції. Тому електромобілі - це пріоритет, і ми політично даємо такий сигнал і формуємо можливість", - пояснив прем'єр.

Крім того, за словами Шмигаля, автомобілі для фронту також не потрібно оподатковувати. Їх ввозять до країни як гуманітарну допомогу.

"Якщо для фронту ми веземо дизельний або бензин-автомобіль, він також не підлягає оподаткуванню ні ПДВ, ні митом. Він заїжджає як гуманітарка. Тому всі можливості для фронту у нас відкриті, як і було раніше", - наголосив глава уряду.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав Закон, і відтепер за імпорт товарів та авто знов стягуватимуть мито.

Оценка материала:

5.00 / 2
За які авто не потрібно буде платити мито: Шмигаль назвав дві категорії 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
04.07.2022 944
Еще материалы раздела «Економіка»