<
НОВИНИ ДНЯ: Коли забудовник не віддає ключі від житла та затримує строки: поради покупцям  Дощі та грози: де в Україні 25 червня погіршиться погода  "Живуть краще, ніж вдома": Золкін про проблему, яку створила Україна комфортними умовами для полонених окупантів  Хто з чоловіків втратив право на відстрочку за новими правилами: повний список  Ситуація на фронті залишатиметься складною ще щонайменше місяць, - Буданов  Погода в Україні: прогноз на тиждень, 25-30 червня  Путін випрошував зброю під час візиту до КНДР: експерт оцінив, як це вплине на перебіг війнивсі новини дня
Політика
Україна
04.07.2022 570

В Енергодарі помер водолаз ЗАЕС, якого катували росіяни - мер

У лікарні Енергодара від тілесних ушкоджень, отриманих від катувань російських окупантів, помер водолаз гідроцеху Запорізької АЕС.

630_360_1617451420-842_04.07.22

Про це в Телеграмі повідомив міський голова Енергодара Дмитро Орлов, передає Укрінформ.

"3 липня пішов з життя водолаз гідроцеху Запорізької АЕС Андрій Гончарук. Кілька днів тому працівника атомної електростанції, досвідченого і професійного водолаза вкрай жорстоко побили окупанти. Від чоловіка вимагали пірнати в бризкальний басейн ЗАЕС, і після його відмови монстри в людському обличчі закатували Андрія Гончарука", - написав мер.

Він нагадав, що з численними тілесними ушкодженнями в стані коми Андрія Гончарука було доставлено до лікарні Енергодара. Але травми виявилися несумісними з життям і сьогодні чоловік помер, так і не опритомнівши.

Як повідомлялося, російські загарбники завдали Запорізькій атомній станції шкоди майже на 40 млрд грн.

Запорізька АЕС із 4 березня тимчасово захоплена російськими військами. На майданчику ЗАЕС, окрім військових рф, тривалий час незаконно перебувають представники Росатому. Наразі на Запорізькій АЕС перебуває близько 500 російських солдатів, важка техніка, танки та вибухівка.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Енергодарі помер водолаз ЗАЕС, якого катували росіяни - мер 5.00 5 2
Політика / Україна
04.07.2022 570
Еще материалы раздела «Україна»