<
НОВИНИ ДНЯ: Один із регіонів Росії "задонатив" ЗСУ мільйони рублів: губернатор в істериці  На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  Виробник модного одягу Hugo Boss продасть бізнес у Росії  Заплатити чи гальмувати: який штраф загрожує водію за перевищення швидкості  Коли білоруський диктатор піде "на спокій": відповідь Лукашенка  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Росія має конкретний план, як зірвати Саміт миру: Зеленський зробив заявувсі новини дня
Політика
Україна
04.07.2022 636

"Народження нової військової школи": Арестович назвав основні завдання, які ЗСУ виконали в Лисичанську

ЗСУ вийшли з міста Лисичанськ Луганської області.

2b7f254afbbf6fb092bcd2efd6d3fe4d_04.07.22

В Генштабі назвали це "тактичним рішенням", щоб зберегти життя українським захисникам. Пише ТСН. 

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович вважає операцію в Лисичанську успішною. Про це він написав у своєму телеграм-каналі.

"Пояснюю: оборона Лисичансько-Сєвєродонецької агломерації (СДЛ) – це успішна військова операція. Її головним завданням було:

  • скувати основні сили противника,
  • завдати їм втрат,
  • виграти час для постачання західного озброєння та вдосконалення другої лінії оборони,
  • створити умови для наших наступальних дій на інших ділянках фронту.

Всі завдання операції - виконані: "Хімарси" тут, втрати у росіян жахливі, друга лінія оборони в готовності, ЗСУ веде контрнаступальні дії на трьох ділянках фронту: під Вугледаром, Запорізькому напрямку, Херсонському. Ще раз – росіяни на трьох (Харків, Ізюм, Бахмут) і ми на трьох. Місяць тому ми вели на одному-двох, а вони на п'яти", - написав Арестович.

Він додав, що одним з головних досягнень цієї операції став зламаний червоноармійський стереотип "ні кроку назад", який 8 років за інерцією тиснув над військовою думкою українців і коштував Україні і Іловайська, і падіння ДАПу, 32-го блокпоста.

"А злам стереотипу – це дуже дорогого варте. Це – народження національної військової школи. Дебальцеве було відіграно складно, але вже у потрібному напрямку (зберегти людей), а СДЛ – взагалі на "добре" і це – у надзвичайно складних умовах. Дилему Кутузова дозволено у військовому мистецтві двісті років тому:

  • зберегли армію - повернемо територію,
  • не зберегли армію, не буде ні армії, ні території.

Як червоний командир, я найбільше не любив у червоних командирах тупий жуківський стереотип: "Стоїмо до кінця!". А червоноармійська школа прощала генералам усі – мільйони вбитих об оборону, мільйони вбитих в обороні, аби не відступали. Ні, нам такого не потрібне. Якщо ми воюватимемо, як РККА/РА, зітремося. Нам потрібно, як козаки – хитрістю та маневром", - вважає Арестович.

На його думку, українська армія успішно справляється з обороною, натомість російська армія зазнала безглуздих втрат, взявши районний центр.

"Лисичанськ ми повернемо. Ми знову зробили їх красиво", - резюмував Арестович.

Нагадаємо, що наразі окупованих росіянами Сєвєродонецьку та Лисичанську залишаються близько 18 тисяч мирних жителів.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Народження нової військової школи": Арестович назвав основні завдання, які ЗСУ виконали в Лисичанську 5.00 5 1
Політика / Україна
04.07.2022 636
Еще материалы раздела «Україна»