НОВИНИ ДНЯ: Комітет розвідки США після секретної наради закликав негайно забезпечити допомогу Україні  Скільки Україні треба мобілізувати людей: американський генерал назвав цифру та умову  У Путіна зробили нову заяву про "олімпійське перемир'я", яке просуває Макрон  Дешевше купити Patriot, ніж відновлювати зруйновану Росією ТЕС — Боррель  Сі Цзіньпін – за мирну конференцію для врегулювання війни в Україні, але назвав умову  В Україні 17 квітня хмарно і дощитиме, вдень до +26°  В Україні значно похолодає: коли будуть сильні дощі та де чекати на "мінус"всі новини дня
Політика
Світ
04.07.2022 1075

Папа Римський хоче відвідати Москву і Київ, щоб спробувати допомогти завершити війну

Папа Римський Франциск планує відвідати Київ та Москву після закінчення своєї поїздки до Канади.

Візит Папи Франциска до Канади запланований на кінець липня. Після цього він сподівається якнайшвидше відвідати Москву та Київ. Пише ТСН. 

Про це він розповів у інтерв’ю агентству Reuters.

Франциск розповів, що насамперед хотів би відвідати Москву для того, щоб послужити "справі миру" та схилити російське керівництво до припинення війни проти України.

"Я хотів би поїхати (до Києва), але спочатку хотів би поїхати до Москви... Можливо, після того, як я повернуся з Канади, мені вдасться поїхати до України. Але перше, що потрібно зробити, це поїхати до Росії, щоб спробувати якось допомогти. Проте я хотів би побувати в обох столицях", - повідомив Папа.

Агентство наголошує, що жоден Папа ніколи не відвідував Москву, і Франциск неодноразово засуджував вторгнення Росії в Україну.

Нагадаємо, Папа Римський звинуватив Росію у "збройному завоюванні" та "імперіалізмі".

Оценка материала:

5.00 / 1
Папа Римський хоче відвідати Москву і Київ, щоб спробувати допомогти завершити війну 5.00 5 1
Політика / Світ
04.07.2022 1075
Еще материалы раздела «Світ»