НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконуєвсі новини дня
Політика
Росія
05.07.2022 491

У рф помер учений-фізик, звинувачений у держзраді, який лікувався від раку

У росії помер учений у галузі лазерної фізики, 54-річний Дмитро Колкер, якого заарештували минулого тижня за підозрою у державній зраді.

630_360_1656900623-124_05.07.22

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

Колкера підняли з лікарняного ліжка, де його годували через трубку, оскільки він хворів на рак підшлункової залози, і відправили літаком до москви, де, за словами адвокатів, він був поміщений у лефортівську в'язницю, а потім помер у найближчій лікарні.

Його звинувачували в нібито передачі Китаю державних таємниць.

Двоюрідний брат фізика Антон Діанов назвав ці звинувачення абсурдними.

«Ці звинувачення абсолютно безглузді, украй жорстокі й незвичайні як для висунення такій хворій людині. Вони знали, що він при смерті й вирішили заарештувати його», - сказав він.

Звинувачення, за даними родини та адвокатів Колкера, ґрунтувалися на лекціях, які вчений читав у Китаї, хоча їхній зміст було схвалено ФСБ.

Оценка материала:

5.00 / 1
У рф помер учений-фізик, звинувачений у держзраді, який лікувався від раку 5.00 5 1
Політика / Росія
05.07.2022 491
Еще материалы раздела «Росія»