НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Україна
05.07.2022 484

Більшість російських найманців з Лівії виїхали на війну в Україну — експерт ООН

Юридичний експерт, який збирає докази порушень прав людини в Лівії, відзначив зменшення нелегального військового контингенту іноземців в африканській країні.

У Лівії кількість бійців російської ПВК “Вагнера”, яку називають нелегальною армією Путіна, скоротилася, оскільки вони знайшли новий “ринок праці” через війну в Україні. Пише ТСН. 

Про це повідомило у понеділок, 4 липня, видання digi24 з посиланням на експерта ООН Чалока Бейані.

За його словами, "ринок було знайдено в іншому місці". Зокрема, скоротилася кількість найманців у російському угрупованні “Вагнера”. Приватну військову компанію вважають тіньовою армією президента Росії Володимира Путіна, який заперечує свою причетність до неї.

За даними британських спецслужб, Москва, швидше за все, була змушена була перекинути російських найманців ПВК “Вагнера” для вторгнення в Україну, на шкоду операціям в Африці та Сирії.

Однак, згідно зі звітом Бейані та його команди, не всі іноземні бійці вийшли з Лівії. Найманці затягують конфлікт у країні та, можливо, порушили міжнародні правила захисту мирного населення.

Від 2011 року, коли було повалено диктатора Муаммара Каддафі, у Лівії кілька збройних формувань борються за владу та вплив, а останніми роками в конфлікт втягнулися інші країни, зокрема Росія та Туреччина. За оцінками ООН на кінець 2020 року в Лівії перебувало близько 20 тисяч іноземних бойовиків і найманців.

Нагадаємо, штурмовий загін російських окупантів "Барс-7" зі складу приватної військової компанії "Вагнера" атакував українські позиції на Луганщині.

Оценка материала:

5.00 / 2
Більшість російських найманців з Лівії виїхали на війну в Україну — експерт ООН 5.00 5 2
Політика / Україна
05.07.2022 484
Еще материалы раздела «Україна»