<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Не лише Patriot. У Повітряних силах розповіли, поставок яких засобів ППО чекає Україна  У Севастополі на ремонті стоять три великі десантні кораблі РФ  "Лінива" паска без вимішування тіста: рецепт, який вдасться у будь-кого  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул  В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідкавсі новини дня
Політика
Україна
06.07.2022 882

Зеленський заявив, що Україна готується до нападу, та звернувся до білорусів

Володимир Зеленський вважає, що білоруському народу треба робити все, щоб не втягнутись в цю війну. Президент зазначив, що Україна готується до можливого нападу.

Від початку повномасштабного вторгнення Росії з території Білорусі було запущено багато ракет різного калібру. Вони принесли багато страждань в Україні. Пише ТСН. 

Про це президент України Володимир Зеленський сказав 5 липня під час відкриття 26-го урядового круглого столу The Economist.

"Тим не менш, ми розуміємо, що це не рішення білоруського народу. І ми вважаємо, що білоруському народу треба робити все, щоб не втягнутися в цю війну. Але і відповідальність має бути людей, які бачать, що відбувається", - підкреслив президент.

Зеленський вважає, що не можна мовчати просто і говорити: "Це не ми. Це з нашої території Російська Федерація робить ці постріли".

"Я вважаю, що це несправедливо. Але тим не менш, ми віримо в те, що Білорусь не втягнеться в цю війну. Але провокації є, провокації будуть. І скажу чесно, я тут не зовсім погоджуюся з (президенткою Молдови - ред.) Маєю Санду, бо провокації з Придністров'я є. Вони дрібні, але вони є. Росія це робить. Росія робить спеціально, щоб і там була колотнеча, щоб і там був наступний вибух цієї війни. І в Білорусі", - сказав президент.

За його словами, Білорусь під загрозою цього втягнення. Він додав, що Україна зі свого боку може сказати тільки одне: "Ми до цього готуємося".

Нагадаємо, Збройні сили Білорусі продовжують фортифікаційне обладнання оборонних позицій у прикордонних районах.

Оценка материала:

5.00 / 1
Зеленський заявив, що Україна готується до нападу, та звернувся до білорусів 5.00 5 1
Політика / Україна
06.07.2022 882
Еще материалы раздела «Україна»