НОВИНИ ДНЯ: Саміт миру у Швейцарії: Портников попередив про "пастку" Китаю для України  Секретар РНБО України назвав умови для перевороту проти Путіна  Україна зможе бити за лінією фронту: Норвегія обіцяє значну кількість F-16 із найновішим озброєнням  Синоптик прогнозує заморозки в Україні: де та коли буде "мінус"  Секретар РНБО відповів на заклик США не бити по НПЗ в Росії  Весна дійшла до піку і повернула на зиму: які сюрпризи готує погода  Зливи з грозами, а у Карпатах до 0 градусів: прогноз погоди на тижденьвсі новини дня
Політика
Україна
05.07.2022 613

Бориса Баума вигнали з КРАІЛ після скандалу з 1xBet, але ліцензії у росіян не відібрали

Консультативно-експертна рада українського регулятора азартних ігор була розпущена в повному складі.

rmvvml---c17x11x50px50p-c17x11x50px50p--8_05.07.22

Про це йдеться у рішенні Комісії з регулювання азартних ігор і лотерей, пише "Дело".

Після публікації скандального відео, де на заході, організованому 1XBet в Росії, читають антиукраїнський реп, стало відомо про дострокове припинення повноважень консультативно-експертної ради КРАІЛ. Повноважень разом з посадою позбувся і перший заступник голови ради, Борис Баум, який став громадянином України в 2020 році.

У червні волонтерська розслідувальна спільнота Інформнапалм випустила розслідування про те, як російський бренд казино 1xBet отримав ліцензію на гральну діяльність в Україні вже після повномасштабного вторгнення РФ. Інформнапалм звинувачує 1XBEt у зв'язках з кремлівським режимом і масштабному відмиванні грошей. За словами розслідувачів, ліцензії ТОВ "Твоя беттінгова компанія" на ведення букмекерської діяльності та організацію азартних ігор в Інтернеті видали при протекції Бориса Баума, якого називають негласним куратором азартних ігор в Україні. Одержувачем ліцензії став дніпропетровський бізнесмен Сергій Цибін.

Відразу після публікації розслідування власники 1xBet-Роман Семіохін, Сергій Каршков і Дмитро Казорін, а також сам Борис Баум, потрапили на сайт "Миротворець" - базу даних злочинів проти національної безпеки України. Сам Борис Баум виступив із заявою, що гральна галузь України піддається тиску.

У понеділок, 4 липня, спікер спільноти Інформнапалм Михайло Макарук опублікував відео, на якому під прапорами 1xBet реп-виконавець стверджує, що в розбомблених окупантами дитячих садках в Маріуполі "сиділи пацани з Азова" і поширює наративи російської військової пропаганди. "Конторою 1XBet повинна займатися СБУ і РНБО. І не просто ліцензію відняти, а під санкції і "русский військовий корабель, іді н*х". Разом з Борисом Баумом. І зволікати тут не варто, тому що про це вже просто великий сором", - заявив у своєму пості Михайло Макарук.

Варто відзначити, що КРАІЛ, ліквідувавши Консультативно-експертну раду, по суті обмежився розправою над "цапом відбувайлом". Формально був покараний Баум, якого звинувачують у маніпулюванні КРАІЛ і лобіюванні інтересів 1XBet. Однак ліцензії у 1XBet в Україні, не анулювали.

Оценка материала:

5.00 / 2
Бориса Баума вигнали з КРАІЛ після скандалу з 1xBet, але ліцензії у росіян не відібрали 5.00 5 2
Політика / Україна
05.07.2022 613
Еще материалы раздела «Україна»