НОВИНИ ДНЯ: Перереєстрація авто в Україні: скільки коштує послуга  В Україні різко зміниться погода: синоптикиня попереджає про заморозки та похолодання  В ООН шокували кількістю постраждалих в Україні від російських атак у березні  СБУ розкрила особливість своїх морських дронів  Таємнича далекобійна зброя України: чим луплять по території РФ — огляд  Заморозки та дощі: до України суне циклон  Байден не вірить, що напад Ірану на Ізраїль переросте у ширшу війну – Кірбівсі новини дня
Політика
Світ
06.07.2022 1005

У Бундестазі підтримують передачу Україні «всього необхідного озброєння», включаючи ПРО

Парламентська група ХДС/ХСС у Бундестазі підтримує постачання Україні всього необхідного озброєння для захисту від російської агресії.

Yrgen_06.07.22

Про це у коментарі Guildhall заявив депутат німецького Бундестагу, речник парламентської групи ХДС/ХСС з питань міжнародної політики Юрген Харт.

«Парламентська група ХДС/ХСС підтримує постачання Україні всього необхідного озброєння для завдання удару у відповідь незаконній російській агресії на українській території та захисту її населення», - заявив бундесдепутат.

«Це включає і системи протиракетної оборони», - підкреслив спікер ХДС/ХСС.

Раніше в іншій парламентській групі в Бундестазі групі «Зелених» депутат Робін Вагнер заявив, що Німеччина має поставити Україні необхідне важке озброєння, включно із системами ПРО, для звільнення окупованих територій, а також акваторії Чорного моря.

У свою чергу, керівник Центру оборонних реформ, координатор міжвідомчої платформи з протидії гібридним загрозам, яка здійснює свою діяльність у рамках співробітництва Україна-НАТО, Олександр В. Данилюк розповів Guildhall, що протягом червня Росія суттєво наростила кількість ракетних ударів, а особливу небезпеку становлять російські крилаті ракети типу Х-22, оскільки оперують на малих висотах та невидимі для української системи ППО. За його словами, країни Заходу повинні передати Україні літаки типу F-15e, F-16 чи інші західні перехоплювачі для ефективної протидії ударам крилатими ракетами ЗС РФ.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Бундестазі підтримують передачу Україні «всього необхідного озброєння», включаючи ПРО 5.00 5 2
Політика / Світ
06.07.2022 1005
Еще материалы раздела «Світ»