<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
07.07.2022 2009

Обмеження на пересування для військовозобов'язаних: Залужний скасував скандальний документ

Рішення, яке обмежує пересування військовозобов'язаних в межах України, відправили на доопрацювання.

c97211fdf4588681fd595583356a2980_07.07.22

Оновлений документ буде розроблено на основі змін до законів України та підзаконних нормативно-правових актів, які регулюють переміщення громадян в умовах воєнного стану. Пише ТСН. 

Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Валерій Залужний повідомив, що 6 липня відбулося засідання Ставки Верховного головнокомандувача Збройних сил України. Під час цього розглядалося питання обмеження на пересування для військовозобов'язаних.

"Підкреслюю, цей документ від початку стосувався винятково внутрішньої роботи ТЦК та СП і не створював зобовʼязань, обмежень прав і свобод громадян України. Попри це, його поява в мережі спричинила численні маніпуляції, різночитання і навіть незаконні дії із перешкоджання переміщенню громадян, що стало підставою для дискредитації Збройних сил України та військово-політичного керівництва держави", - наголосив Залужний.

Головнокомандувач ЗСУ також додав, що він скасував дію цього документа.

"Оновлений документ буде розроблено на основі змін до законів України та підзаконних нормативно-правових актів, які регулюють переміщення громадян в умовах воєнного стану. Наявна законодавча база не враховує реалій сьогодення та не забезпечує ефективних мобілізаційних механізмів. Як головнокомандувач Збройних сил і громадянин України, закликаю українців до виконання свого конституційного обовʼязку із захисту держави", - наголосив Валерій Залужний.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський закликав Генеральний штаб надалі не ухвалювати без нього подібних рішень і пообіцяв "розібратися" з цим питанням.

Він доручив міністрові оборони Олексію Резнікову, начальникові Генштабу Сергію Шапталі і головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному 6 липня доповісти всі деталі стосовно рішення про затвердження порядку отримання дозволів для військовозобовʼязаних, призовників і резервістів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Обмеження на пересування для військовозобов'язаних: Залужний скасував скандальний документ 5.00 5 2
Політика / Україна
07.07.2022 2009
Еще материалы раздела «Україна»