<
НОВИНИ ДНЯ: Суд заборонив діяльність в Україні проросійської партії СПАС: чим вона відома  Картопляна запіканка з сиром і часником: дуже простий рецепт  Дев'ята планета існує: вчені оприлюднили нові докази  Необхідність продовжувати "СВО", умови переговорів та стратегічна поразка РФ: головні тези з інтерв'ю Лаврова російським пропагандистам  Україна здатна досягати потрібних цілей в тилу РФ зброєю власного виробництва – ISW  Рецепт сирного печива з горіхами  Стало відомо, які інструменти вирішення житлового питання будуть в новому законодавствівсі новини дня
Політика
Росія
07.07.2022 630

У Росії призупинив роботу найбільший завод із виробництва свинцю

Підприємство "Фрегат", яке розташоване біля Москви, не змогло продовжити працювати, оскільки російська влада не видала йому ліцензію та експорт необробленого металу.

Про це пишуть російські засоби масової пропаганди. Пише ТСН. 

Зазначається, що влада держави-окупантки порекомендувала свинцевим заводам шукати нових партнерів серед "дружніх" країн. Такими можуть бути Туреччина, Сербія та Китай. Внутрішній попит на свинець у Росії дуже низький. "Фрегат" випускає до 40 тисяч тонн свинцю і сплавів на рік, це близько чверті всього обсягу виробництва цього металу в Росії. Наразі завод на місяць призупинив свою роботу.

Російські експерти заявляють, що заборона на експорт свинцю спровокована побоюваннями його дефіциту на тлі відсутності первинного виробництва металу у РФ. Там вважають, що влада боїться ризику залишитися без свинцю, який активно використовується у військовому машинобудуванні та в патронній промисловості.

Нагадаємо, росіяни вже зруйнували в Україні лише інфраструктури на три річні бюджети нашої країни.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Росії призупинив роботу найбільший завод із виробництва свинцю 5.00 5 2
Політика / Росія
07.07.2022 630
Еще материалы раздела «Росія»