<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Політика
Україна
07.07.2022 2796

Від військовозобов'язаних не вимагатимуть дозволів на пересування - Генштаб

Начальник Генерального штабу Збройних Сил України скасував дію Порядку про отримання дозволу на виїзд з районів та областей для військовозобовʼязаних і відправив його на доопрацювання.

Як передає Укрінформ, про це Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний повідомив у Телеграмі.

"Сьогодні відбулося засідання Ставки Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України. На ньому, серед іншого, розглядалося питання, яке набуло широкого суспільного резонансу, - про Порядок надання дозволу громадянам України, які перебувають на військовому обліку у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, на виїзд за межі місця проживання (місця перебування) з моменту оголошення мобілізації та у воєнний час", - ідеться у повідомленні.

Залужний підкреслив, що цей документ від початку стосувався винятково внутрішньої роботи ТЦК та СП і не створював зобовʼязань, обмежень прав і свобод громадян України. "Попри це, його поява в мережі спричинила численні маніпуляції, різночитання і навіть незаконні дії із перешкоджання переміщенню громадян, що стало підставою для дискредитації Збройних Сил України та військово-політичного керівництва держави", - зазначив Залужний.

"Тому Начальником Генерального штабу Збройних Сил України з метою недопущення подальших маніпуляцій довкола цього питання прийнято рішення про скасування дії Порядку з відправленням на доопрацювання", - підкреслив головнокомандувач.

Оновлений документ буде розроблений на основі змін до законів України та підзаконних нормативно-правових актів, які регулюють переміщення громадян в умовах воєнного стану. Наявна законодавча база не враховує реалій сьогодення та не забезпечує ефективних мобілізаційних механізмів.

"Як головнокомандувач Збройних Сил і громадянин України закликаю українців до виконання свого конституційного обовʼязку із захисту держави", - наголосив Залужний.

Як повідомлялось, Генштаб ЗСУ оприлюднив інформацію про те, що у воєнний час забороняється виїзд призовників, військовозобов’язаних та резервістів з місця проживання без дозволу керівника відповідного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Пізніше у Генштабі додали, що при пересуванні у межах однієї області дозвіл керівника відповідного територіального центру комплектування (ТЦК) отримувати не потрібно.

Оценка материала:

5.00 / 2
Від військовозобов'язаних не вимагатимуть дозволів на пересування - Генштаб 5.00 5 2
Політика / Україна
07.07.2022 2796
Еще материалы раздела «Україна»