<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
07.07.2022 643

росіяни провели авіарозвідку та намагалися завдати удару по Зміїному

Літаки рф провели розвідку щодо ситуації на острові Зміїний, на який днями було доставлено Державний прапор України, та намагалися завдати ударів.

630_360_1473921741-7543_07.07.22

Про це очільниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк повідомила в ефірі телемарафону, передає Укрінформ.

«Прапор на острові знаходиться, чекає свого часу. Інформаційне повідомлення про це, звичайно, збентежило наших ворогів. Вони намагалися провести авіаційну розвідку і удари нанести», - зазначила Гуменюк.

Але помітивши загрозу, що може бути застосована зброя ЗСУ при наближенні літаків, уточнила Гуменюк, «вони свої наміри відкоригували і поки тримаються подалі».

Як повідомлялося, на початку липня підрозділи ЗСУ завершили військову операцію з зачищення острова Зміїний від техніки та озброєння російських загарбників, що втекли до тимчасово окупованого Криму. На острів було доставлено Прапор України, який належить підняти над острівною територією нашої держави.

За даними Forbes, росіяни втратили на Зміїному і в навколишніх водах техніки та озброєння майже 1 млрд дол. Найбільшою втратою окупаційної армії став флагман Чорноморського флоту - ракетний крейсер «Москва» вартістю $750 млн. Він брав участь в окупації Зміїного, став героєм поштової марки, а 13 квітня був вражений і затонув через день.

Оценка материала:

5.00 / 1
росіяни провели авіарозвідку та намагалися завдати удару по Зміїному 5.00 5 1
Політика / Україна
07.07.2022 643
Еще материалы раздела «Україна»