НОВИНИ ДНЯ: В Україні 19 березня переважатиме дощова та прохолодна погода  Путін перемагає у виборах у РФ з "рекордним" результатом, - ЦВК  Чи застосує Вашингтон ленд-ліз для України: британський полковник розповів про настрої в США  Путін залякує, проте сам боїться війни з НАТО: в Європі пояснили, навіщо диктатор "сіє страх" на Заході  Коли прийде весняне тепло: прогноз погоди в Україні на п'ять днів  Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт  У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІвсі новини дня
Політика
Світ
06.07.2022 597

ЄС готується до повної зупинки поставок російського газу

ЄС повинен готуватися до потенційного відключення постачання газу з РФ. Саме тому Єврокомісія працює над планом дій на випадок повної зупинки поставок російського газу.

Про це заявила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Це причина, через яку Комісія працює над надзвичайним європейським планом. Ми представимо цей план і необхідні інструменти, якими його буде забезпечено, до середини липня», - зазначила Урсула фон дер Ляєн.

За словами голови Єврокомісії, Росія використовує енергетику, як зброю.

Урсула фон дер Ляєн навела дані, згідно з якими 12 країн Євросоюзу зіштовхнулися з частковим або повним блокуванням поставок російського газу.

Глава Єврокомісії додала, що держави блоку мають у своєму розпорядженні національні надзвичайні програми, але ЄС в цій галузі також потрібні співпраця та спільні дії всіх 27 країн-членів.

«Ми маємо бути впевненими, що в разі повного припинення (поставок з Росії – ред.) газ повинен продовжувати надходити туди, де він нам найбільш необхідний. Ми маємо бути впевненими, що можна розраховувати на європейську солідарність. І ми повинні захистити єдиний ринок, як і ланцюжок промислового постачання», - підкреслила Урсула фон дер Ляєн.

Оценка материала:

5.00 / 1
ЄС готується до повної зупинки поставок російського газу 5.00 5 1
Політика / Світ
06.07.2022 597
Еще материалы раздела «Світ»