НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesarвсі новини дня
Політика
Росія
07.07.2022 1820

Росія взяла оперативну паузу і продовжує готуватися до тривалої війни, – ISW

Росія взяла оперативну паузу і продовжує готуватися до тривалої війни.

Про це йдеться у звіті американського Інстититуту вивчення війни (ISW).

“Міністерство оборони Росії не заявляло про жодні територіальні здобутки з 3 липня, підтверджуючи те, що російські сили проводять оперативну паузу”, – йдеться у звіті.

Кремль продовжує готуватися до тривалої війни, створюючи умови для криптомобілізації економіки, підкреслили у ISW.

Водночас окупанти продовжують брати участь в обмежених наземних атаках для створення умов для більш значних наступальних операцій.

Росіяни, зокрема, вели наступальні дії на північний захід і схід від Слов'янська і продовжували просуватися на захід у напрямку Сіверська від кордону Луганської та Донецької областей.

Окрім того, триває наступ РФ на Бахмут з півдня і обмежені наземні атаки на північ від Харкова.

На північному заході Херсонської області російські війська провели невдалий наземний штурм.

Американські аналітики також припускають, що укаїнські війська можуть створювати умови для контрнаступу на місто Херсон.

В Інституті вивчення війни також поінформували, що російські війська можуть формувати нову військову частину у селищі Муліне Нижегородської області.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росія взяла оперативну паузу і продовжує готуватися до тривалої війни, – ISW 5.00 5 2
Політика / Росія
07.07.2022 1820
Еще материалы раздела «Росія»