<
НОВИНИ ДНЯ: Родина Байдена закликала його залишитися у передвиборчих перегонах, - CNN  Вчені виявили іншопланетне життя у Сонячній системі  У вівторок Україну розжарить до +36°: де буде найспекотніше  Західним областям у вівторок прогнозують послаблення спеки  Співпраця із Rheinmetall: в Україні відновлюють перші німецькі машини, пошкоджені у боях  Липень почнеться з гроз на заході України  Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвокатавсі новини дня
Політика
Україна
08.07.2022 498

Україна цьогоріч не прийматиме прочан-хасидів в Умані

Цьогоріч Україна не зможе примати прочан-хасидів в Умані, які традиційно прибувають з усього світу на святкування юдейського Нового року — Рош га-Шана.

74558fc5e1eece33a3bc321d757901ef_08.07.22

Такі обмеження зумовлені неможливістю України гарантувати безпеку в умовах розв'язаної Росією війни. Пише ТСН. 

Про це повідомив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук на сторінці посольства у Facebook.

"Через турботу про життя та добробут відвідувачів України та в світлі обурливої російської війни в нашій країні, незважаючи на всі зусилля, ми не можемо гарантувати безпеку прочан і не допускаємо туристів та відвідувачів до України", - заявив він.

Посол також закликав ортодоксальних євреїв молитися, щоб війна закінчилася до Рош га-Шана.

"Ми сподіваємося, що молитви здійсняться і Україна знову стане країною, яка щедро приймає гостей з Ізраїлю, і особливо євреїв, які приїжджають, щоб відвідати могили праведників", - додав він.

Нагадаємо, в Умані хасиди святкують настання юдейського Нового року — Рош га-Шана. Туди вже традиційно на могилу свого духовного лідера цадика Нахмана з'їжджаються десятки тисяч хасидів зі всього світу.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна цьогоріч не прийматиме прочан-хасидів в Умані 5.00 5 1
Політика / Україна
08.07.2022 498
Еще материалы раздела «Україна»