НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Політика
Росія
08.07.2022 663

Артилеристи, Сталін наказав!

"У Російській армії назрівають великі проблеми із забезпеченням технікою та витратними матеріалами для артилерії.

За словами наших джерел у військах, вже почалися труднощі зі стволами для САУ (самохідних артилерійських установок), гаубиць та важких знарядь. «Стовбури швидко зношуються, швидше, ніж передбачено заводськими параметрами, бо чи то сталь хронова, чи роблять їх з порушенням технології. Замінювати їх уже зараз майже нема чим, бо нових стволів мало.

Під Лисичанськом та Сєвєродонецьком у якийсь момент у нас працювала одна зброя з трьох. І, схоже, далі буде гіршим», — каже російський артилерист.

Криза стволів, які з 2014 року справді робляться зі сталі найгіршої якості (бо постачання в Росію якісної сталі потрапили під санкції через захоплення Криму), є проблеми з постачанням танків та бронетехніки. «На базах зберігання техніки багато, але вона стара і, як я розумію, не в кращому стані.

Те, що нам приходить, ми тут уже перезбираємо. З трьох-чотирьох танків виходить один у повній комплектації. Особлива біда з прицілами та зв'язком. Після розконсервації все це має перевірятись і встановлюватись, а нам надсилають машини, в яких просто не вистачає комплектуючих. У багатьох танків не працює система автоматичного заряджання, у деяких заклинена вежа, просто не обертається. З ходової проблеми», - пояснює російський командир танкового підрозділу.

Після успішного знищення ЗСУ 11 російських складів з боєприпасами у військах почалася гостра нестача боєкомплектів для артилерії, танків та РСЗВ. «Щоб цей брак компенсувати знадобиться кілька тижнів. І це ще треба розуміти, що якщо снаряди знову розпихають аби куди, то їх знову за вітром пустять», — каже російський штабний офіцер.

Загалом ситуація з технічним забезпеченням російських військ, за словами багатьох російських офіцерів, стає близькою до критичної, а до серпня загрожує стати катастрофічною. «У серпні буде зовсім погано. Нової техніки ми не побачимо, а стару ремонтувати буде нема з чого і нічим. Якщо в цей момент ЗСУ піде вперед, то нам їх не буде чим зупиняти», — каже інший російський штабний офіцер.

Проблеми з технікою наростають через нездатність російських оборонних заводів налагодити повноцінну роботу, тому що там катастрофічно не вистачає деталей, комплектуючих та матеріалів, які до війни завозилися з Європи, Канади та США.

@Volyamedia

Оценка материала:

5.00 / 2
Артилеристи, Сталін наказав! 5.00 5 2
Політика / Росія
08.07.2022 663
Еще материалы раздела «Росія»