<
НОВИНИ ДНЯ: Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у США  Дощі та зниження температури: якою буде погода в Україні наступного тижня  У Генштабі пояснили, кому необов'язково йти до ТЦК  Ветеран війни назвав головну проблему, яка стримує мобілізацію в Україні  На Великдень українцям прогнозують до +25°  Червоний Хрест робить все, щоб захистити свою російську філію — Лубінець  Експерт пояснив, що вказуватиме на початок постачання винищувачів F-16всі новини дня
Політика
Світ
08.07.2022 470

Міністри G7 влаштували бойкот Лаврову

Міністри закордонних справ країн G7 не прийшли на вечерю з колегами по G20 у Індонезії, а традиційне фото зустрічі не відбулося через присутність глави міністерства закордонних справ Росії Сергєя Лаврова.

Про це повідомляє Європейська правда.

Під час підготовки зустрічі міністрів G20 на індонезійському острові Балі домінувала війна в Україні та її вплив на світову економіку, а західні дипломати підкреслили, що на зустрічі не буде співпраці як раніше через присутність міністра РФ.

Японське агентство Kyodo повідомило, що традиційна групова фотосесія, яка відбувається на таких зустрічах, не відбулася. "Схоже, США та інші уникали спільного фото з міністром закордонних справ Росії Сергєєм Лавровим через вторгнення в Україну", - повідомило агентство.

Пізніше стало відомо, що Лавров достроково залишає міністерську зустріч G20.

Присутність Лаврова на цій зустрічі також розглядалася як тест для можливої участі президента РФ Владіміра Путіна в саміті G20 15-16 листопада, який також проходитиме на Балі. Кілька держав поставили під сумнів свою участь, якщо Путін відвідає саміт особисто.

Оценка материала:

5.00 / 2
Міністри G7 влаштували бойкот Лаврову 5.00 5 2
Політика / Світ
08.07.2022 470
Еще материалы раздела «Світ»