<
НОВИНИ ДНЯ: Освіта мрії. Як школярам з України вступити до Гарварду і що для цього потрібно  Чи довіряють українці офіційним повідомленням про війну: дані опитування  На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°  Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа дата  Україна може почати отримувати кредитні кошти від США вже у другій половині 2024 року  Коли до України знову повернеться тепло: відповідь метеорологині  Кримському мосту приготуватися? Експерт назвав мету удару ЗСУ по Джанкоювсі новини дня
Політика
Світ
08.07.2022 509

Білорусь чекає на дефолт наступного тижня – Fitch

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) Білорусі в іноземній валюті до "C" із "CCC".

Про це йдеться у пресрелізі агентства.

Згідно зі звітом Fitch, зниження рейтингу пов'язане з рішенням Білорусі оплачувати платежі за єврооблігаціями у білоруських рублях.

Білорусь уже провела перший платіж у національній валюті для виплати відсотків за єврооблігаціями з погашенням у 2027 році. Агентство зазначає, що платіж у національній валюті "суперечить документації щодо облігацій, яка не допускає розрахунків в альтернативних валютах".

Агентство також попередило, що якщо платежі за єврооблігаціями не будуть здійснені відповідно до початкових умов до 13 липня, то Fitch вважатиме це дефолтом і знизить РДЕ Білорусі до рівня "RD" (обмежений дефолт), а рейтинг даного випуску єврооблігацій – до "D".

Дефолтом агентство також вважатиме обмін єврооблігацій на держоблігації, розміщені на внутрішньому ринку, номіновані в доларах, але розрахунки за якими вестимуться у білоруських рублях.

Оценка материала:

5.00 / 1
Білорусь чекає на дефолт наступного тижня – Fitch 5.00 5 1
Політика / Світ
08.07.2022 509
Еще материалы раздела «Світ»