<
НОВИНИ ДНЯ: Українських жінок не випускатимуть за кордон?: кому треба піти до ТЦК та який штраф загрожує за неявку  Українські військові можуть замовити квитки на потяг, навіть коли їх розкупили: як це працює  Погода в Україні 4 липня: синоптик назвала найспекотніші регіони  Лукашенко заявив про "високу боєготовність" військ Білорусі та РФ через "активізацію" ЗСУ  Проросійський Орбан у Києві: шантаж, нова угода з Угорщиною та пропозиція капітулювати перед Путіним  "Укрзалізниця" оновить правила перевезення тварин: що відомо  Частину України накриє спека до +38 градусіввсі новини дня
Політика
Україна
09.07.2022 502

Темп наступу армії РФ на Донбасі не відповідає початковому плану, - Пентагон

Незважаючи на взяття окремих населених пунктів, наступ російської армії на сході України не можна назвати успішним. Окупанти понесли на даному напрямку значні втрати і не виконали поставлені на початку наступу завдання.

Про це повідомляє прес-служба Пентагон.

Неназваний високопоставлений американський військовий в ході брифінгу також зазначив, що росіяни ведуть наступ в Луганській і Донецькій областях не за графіком.

За його словами, війська РФ досягають дуже поступового, обмеженого і високозатратного прогресу на певних невеликих ділянках Донбасу, вони сильно відстають від власного графіка і не можуть досягти своїх цілей.

Крім того, він підкреслив, що в останні тижні ЗСУ почали наносити ворогові відчутних контрударів у відповідь. Зокрема, по складах боєприпасів росіян. Багато в чому успіхи українських військових у США пов'язують з ефективним застосуванням РСЗВ, переданих союзниками.

Оценка материала:

5.00 / 2
Темп наступу армії РФ на Донбасі не відповідає початковому плану, - Пентагон 5.00 5 2
Політика / Україна
09.07.2022 502
Еще материалы раздела «Україна»