<
НОВИНИ ДНЯ: Спека до +31: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 28 червня  У Росії зростання злочинності через повернення ув'язнених з фронту, - британська розвідка  Коли наступить перемога у війні: українці назвали терміни та умови  Температура підвищується: де 28 червня в Україні буде найспекотніше  У ЗСУ назвали пріоритетний напрямок на фронті для Путіна  У Держдепі США прокоментували розблокування Україною чорноморських портів  ЄС відкрив для України переговори про вступ: що отримають українці та чи зможемо ми стати членом Євросоюзу до 2030 рокувсі новини дня
Політика
Україна
09.07.2022 659

У Пентагоні відзначили ефективні локальні контрнаступи ЗСУ

У Міноборони США заявили, що російська армія значно відстає від свого графіка захоплення України.

45b9a3c75aed7ced63d79357a92e20ae_09.07.22

Російський наступ в Україні суттєво загальмувався, за п’ять місяців воєнних дій армія РФ досягає поставлених цілей лише на окремих ділянках бойових дій на Донбасі. Пише ТСН. 

Про це повідомив на брифінгу в п’ятницю, 8 липня, високопоставлений представник Пентагону.

"Росіяни досягають дуже поступового, обмеженого, і високозатратного прогресу тільки на певних невеликих ділянках Донбасу. Вони сильно відстають від своїх термінів і не досягають своїх цілей", – цитують слова представника Міноборони США на офіційному сайті.

У Пентагоні також відзначили, що Україна почала здійснювати ефективні локальні контрнаступи.

"Ми все частіше спостерігаємо здатність українців використовувати системи HIMARS, щоб значно перешкодити здатності росіян просуватися навіть там, де вони так складно і повільно наступали. Тому ми взагалі не бачимо, щоб Росія вигравала цю битву", - заявив чиновник.

Нагадаємо, у пакеті військової допомоги США передбачене сучасне американське озброєння, яке допоможе ЗСУ знищувати логістику російської армії.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Пентагоні відзначили ефективні локальні контрнаступи ЗСУ 5.00 5 1
Політика / Україна
09.07.2022 659
Еще материалы раздела «Україна»