НОВИНИ ДНЯ: Дехто в США хоче змусити Україну віддати свої території Росії, - Гарріс  Трамп остаточно показав, що не допомагатиме України відбитися від Росії – Politico  Як приготувати рослинне молоко з горіхів: рецепт від фудблогерки  Археологи під час будівництва виявили давні скарби вікінгів  Захоплення Вугледара навряд чи дасть росіянам особливу оперативну перевагу, - ISW  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Як приготувати куряче філе в соєвому соусі на сковородівсі новини дня
Політика
Україна
09.07.2022 653

Росія стягує для нового наступу в Україні техніку 1950-х років - британська розвідка

Росія перекидає резервні сили з усієї країни та збирає їх поблизу України для майбутніх наступальних операцій, оснащуючи піхотні підрозділи застарілими зразками техніки, знятими з довгострокового зберігання.

6f05de7e5b843e6e5f028c38d7851372_09.07.22

Зокрема, РФ готується застосувати для нового наступу на Україну броньовані машини МТ-ЛБ, які було розроблено у 1950-х роках

Про це повідомляє Міноборони Британії у Тwitter. Пише ТСН. 

За даними британської розвідки, Росія перекидає резервні сили з усієї країни та збирає їх поблизу кордонів України для майбутніх наступальних операцій. Велика частина нових піхотних підрозділів, ймовірно, розгортається з броньованими машинами МТ-ЛБ, знятими з довгострокового зберігання.

Росія тривалий час вважала їх непридатними для більшості передових транспортних завдань піхоти. Ці броньовані машини були розроблені у 1950-х роках як тягачі для артилерії, вони мають дуже обмежену броню та лише кулемет для захисту.

Нагадаємо, російський президент Володимир Путін на зустрічі з міністрами сказав, що Росія в Україні "ще чогось серйозного не починала". Але забув сказати на камери про примусовий перехід російського бізнесу на військові рейки - адже інакше воювати Путіну вже задорого.

Понад 37 тисяч ліквідованих окупантів, понад 4 тисячі знищених броньованих машин та 1,5 тисячі танків - усе це не заважає Путіну вихвалятися "досягненнями".

Оценка материала:

5.00 / 2
Росія стягує для нового наступу в Україні техніку 1950-х років - британська розвідка 5.00 5 2
Політика / Україна
09.07.2022 653
Еще материалы раздела «Україна»