НОВИНИ ДНЯ: Саміт миру у Швейцарії: Портников попередив про "пастку" Китаю для України  Секретар РНБО України назвав умови для перевороту проти Путіна  Україна зможе бити за лінією фронту: Норвегія обіцяє значну кількість F-16 із найновішим озброєнням  Синоптик прогнозує заморозки в Україні: де та коли буде "мінус"  Секретар РНБО відповів на заклик США не бити по НПЗ в Росії  Весна дійшла до піку і повернула на зиму: які сюрпризи готує погода  Зливи з грозами, а у Карпатах до 0 градусів: прогноз погоди на тижденьвсі новини дня
Політика
Україна
09.07.2022 607

Україна запропонувала НАТО створити військовий хаб: стали відомі подробиці

Україна пропонує НАТО створити на його східному фланзі, наприклад, у Польщі, військовий хаб "НАТО-Схід", який стане аналогом проекту "НАТО-Південь" у Неаполі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву першого заступника міністра закордонних справ України Еміне Джапарова, передає Укрінформ.

"Україна має і продовжуватиме посилювати взаємодію з Альянсом. У своєму відеозверненні до глав держав і урядів на саміті НАТО в Мадриді президент Володимир Зеленський підкреслив, що необхідно переглянути розуміння східного флангу НАТО. Отже, пропоную спільно подумати над створенням у східній частині Альянсу, наприклад, у Польщі, хаба НАТО-Схід. Як модель можна взяти вже успішно функціонуючий подібний проект хаб НАТО-Південь", - сказала Джапарова.

Вона додала, що цей проект може створити легітимну основу для залучення партнерів Альянсу, зокрема України, до більшої практичної взаємодії з НАТО, що є дуже важливим для нас.

"Це сприятиме нашому євроатлантичному прогресу та дозволить нарощувати взаємодію за такими важливими напрямами, як забезпечення безпеки спільних кордонів або протидія нелегальній міграції, контрабанді та торгівлі людьми", - зазначила заступник міністра.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна запропонувала НАТО створити військовий хаб: стали відомі подробиці 5.00 5 1
Політика / Україна
09.07.2022 607
Еще материалы раздела «Україна»