НОВИНИ ДНЯ: Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб Українивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
10.07.2022 1206

Петиція про легалізацію одностатевих шлюбів набрала 25 000 голосів: що далі

В Україні набрала необхідні 25 000 голосів петиція про легалізацію одностатевих шлюбів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт електронних петицій.

Зазначимо, петиція була розміщена 3 червня 2022 року і за місяць набрала необхідну кількість голосів.

"У цей час кожен день може бути останнім. Хай люди однієї статі отримають можливість створити сім'ю і мати підтверджуючий офіційний документ. Їм необхідні такі ж права, що і у традиційних пар", - пише автор петиції.

Що далі

Відповідно до закону "Про звернення громадян" адресована президенту України петиції після того, як набирає 25 000 голосів, має бути розглянута протягом не більше 3 місяців з дня її оприлюднення.

Таким чином, президент Володимир Зеленський до осені має відреагувати на петицію про легалізацію одностатевих шлюбів. І або на підставі нормативних документів відмовити в легалізації, або дати цьому процесу подальший хід.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Швейцарія з 2022 року легалізує одностатеві шлюби.

До цього в Ізраїлі дозволили одностатевим парам мати дітей.

Оценка материала:

5.00 / 2
Петиція про легалізацію одностатевих шлюбів набрала 25 000 голосів: що далі 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
10.07.2022 1206
Еще материалы раздела «Суспільство»