<
НОВИНИ ДНЯ: 10 найпопулярніших університетів України, куди всі рвуться вступити  "Дорога іграшка": у Повітряних силах розповіли про "рідкісний російський літак" Су-57 РФ  Росія може “розвалитися”: Патрушев назвав причину  В Україні температура повітря підніметься до +25: де та коли буде найтепліше  "Ухилянтами" автоматично можуть стати два мільйони чоловіків: що буде, якщо не оновити дані в ТЦК  В Україні ще на місяць подовжать пільгову ціну на електроенергію для населення  В Україні буде тепло, але в окремих регіонах - дощі: прогноз погоди на 28 квітнявсі новини дня
Політика
Україна
10.07.2022 753

У Раді хочуть з'ясувати причини виїзду депутатів з України після російського вторгнення

Верховна Рада планує створити Тимчасову слідчу комісію, що перевірить причини виїзду деяких депутатів за кордон після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Як повідомляє РБК-Україна, про це заявив голова парламенту Руслан Стефанчук у коментарі "Інтерфакс-Україна".

"Думаю, що найближчим часом буде ініційовано створення Тимчасової слідчої комісії, яка зможе визначити всі факти їх перебування не на території України, причини цього - і рекомендувати відповідні рішення до ухвалення у Верховній Раді України. Тому зараз ми на шляху до того, щоб депутати, які не виконують своїх функціональних обов'язків, не мали можливості працювати в стінах українського парламенту", - сказав він.

Також Стефанчук додав, що депутатам, які не беруть участі в пленарних засіданнях парламенту або в засіданнях комітетів, членами яких вони є, не виплачується заробітна плата, адже "вони не виконують своїх функцій як народні депутати". Це ж, стосується і їхніх помічників.

Голова Ради дадав, що також є нардепи, щодо яких відкриті кримінальні провадження. Таких парламентаріїв відкликали з посад у комітетах. Зокрема, мова йде про Віктора Медведчука і Олексія Ковальова.

Нагадаємо, близько десяти нардепів виїхали за кордон ще за кілька днів до початку повномасштабної війни і не повертаються до України.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Раді хочуть з'ясувати причини виїзду депутатів з України після російського вторгнення 5.00 5 2
Політика / Україна
10.07.2022 753
Еще материалы раздела «Україна»