<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Україна
11.07.2022 539

Збили 70 із 24: російська пропаганда знищила у кілька разів більше літаків Су-25, ніж мала Україна

Російське Міністерство оборони прозвітувало про збиття 70 українських літаків Су-25.

Проте до війни в України було лише 24 таких штурмовики. Пише ТСН. 

Про це повідомляє проєкт MilitaryAviationInUa.

Аналітики проаналізували заяви російських пропагандистів із ворожого Міноборони. Станом на 9 липня окупанти заявили, що збили 70 український штурмовик Су-25. Проте за даними відкритих джерела, Україна до війни мала лише 24 таких літаки.

Дві ескадрильї Су-25 є на озброєнні в 299 бригади тактичної авіації. Загалом в України є 24 штурмовики. Таким чином російська пропаганда "знищила" вже втричі більше літаків Су-25, ніж Україна мала станом на 24 лютого. І це за умови, що штурмовики були у робочому стані.

І навіть попри такі "феєричні успіхи" російської пропаганди українська авіація продовжує нищити ворога.

Нагадаємо, за час війни Росії проти України російська пропаганда встигла на 108% знищити українську авіацію та на 80% розбити армію. Брехливі заяви пов'язують із тим, що після виведення окупаційної армії з-під Києва росіяни розчарувалися у своїй "військовій могутності", а тому Міноборони РФ вирішило приписувати собі фейкові успіхи.

Оценка материала:

5.00 / 2
Збили 70 із 24: російська пропаганда знищила у кілька разів більше літаків Су-25, ніж мала Україна 5.00 5 2
Політика / Україна
11.07.2022 539
Еще материалы раздела «Україна»