НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Європа
12.07.2022 1748

Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт про надання полякам особливого статусу в Україні – Дуда

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради України законопроєкт щодо поляків.

Йдеться про надання полякам особливого статусу в Україні. Пише ТСН. 

Про це 11 липня повідомив президент Польщі Анджей Дуда.

"Президент Зеленський сьогодні вніс до Верховної Ради проєкт закону про надання полякам в Україні особливого статусу", - йдеться у повідомленні Дуди.

Про надання особливого статусу полякам в Україні Дуда заявив під час вшанування жертв Волинської трагедії, або як її називають у Польщі, Волинської різанини. Він наголосив, що попри складне минуле, зараз Польща та Україна демонструють єдність.

"Те, що сьогодні відбувається між поляками та українцями, є найкращим доказом того, що йдеться не про помсту. Сьогодні немає поляків, які б не знали, що таке Волинська різанина, але вони приймають під свій дах українців, допомагають усьому народу і державі", - сказав Дуда.

Також президент Польщі наголосив, що зараз в українців та поляків є велика відповідальність за те, яким буде майбутнє Польщі та України.

Раніше президент України Володимир Зеленський пояснив важливість внесення до парламенту законопроєкту про особливий правовий статус громадян Польщі в Україні. Зеленський вважає, що ухвалення такого закону в Україні стане гідною відповіддю на допомогу Польщі.

Нагадаємо, експрезидент Польщі, лауреат Нобелівської премії миру Лех Валенса запропонував розділити Росію. Як один із варіантів, Валенса пропонує зменшити населення країни-агресорки до 50 мільйонів осіб, оскільки за 5-10 років РФ може знову почати війну.

Оценка материала:

5.00 / 1
Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт про надання полякам особливого статусу в Україні – Дуда 5.00 5 1
Політика / Європа
12.07.2022 1748
Еще материалы раздела «Європа»