<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Бізнес
Економіка
12.07.2022 560

Росія продовжує отримувати великий прибуток від експорту нафти, - Bloomberg

Росія все ще отримує великий прибуток від продажу нафти, незважаючи на введені Заходом санкції.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

"Підвищення в липні ставки експортного мита на сиру нафту, що поставляється з Росії, допомогло Кремлю подолати падіння потоків в перший тиждень місяця", - зазначає видання.

За даними Bloomberg, ставки мита збільшилися на 23 відсотки в період з червня по липень. Таким чином РФ з кожного проданого бареля заробляла на 1,42 долара більше, ніж місяць тому.

"Цей приріст допоміг Росії уникнути падіння поставок сирої нафти на 15 відсотків за тиждень до 8 липня, а доходи впали всього на 3 млн доларів або на 2 відсотки", - додають у виданні.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що США і союзники планують встановити максимальну ціну для російської нафти на рівні 40-60 доларів за барель.

Також ми писали, що Казахстан постачатиме нафту в обхід Росії.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росія продовжує отримувати великий прибуток від експорту нафти, - Bloomberg 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
12.07.2022 560
Еще материалы раздела «Економіка»