<
НОВИНИ ДНЯ: Україна може отримувати до 70 млрд на рік, якщо збільшить ренту за транзит російської нафти, - нардеп  F-16 для України. Як ці винищувачі можуть допомогти у війні проти Росії  Вбивця "Шахедів". Що відомо про ППО Skynex, яку має Україна  Синоптики озвучили прогноз погоди на Великдень  Байдена закликали врегулювати використання криптовалюти для обходу санкцій  Чому в Україні заборонені феєрверки та які штрафи за використання  Готуємось до Великодня: як пофарбувати яйця натуральними барвникамивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
12.07.2022 1182

Стало відомо, коли в Україну повернеться спека

У найближчі 6 днів в Україні очікується прохолодна погода, проте в другій половині тижня стовпчики термометрів почнуть підніматися.

Найближчими днями українців чекає прохолодна погода. Особливо низькі температури, до +17°...+19° вдень, очікуються в західних областях. На решті території буде більш комфортна температура.

У другій половині тижня температура в Україні почне підвищуватися. Так, на заході повітря прогріється вже до +22°...+26°, а місцями в центральних і південно-східних областях знову вдарить сильна спека.

Практично весь тиждень в Україні йтимуть дощі, місцями - сильні та з грозами. Опади вщухнуть лише на вихідних.

Про це свідчать дані Погода УНІАН.

Так, тиждень в Україні почнеться з похмурої погоди. У понеділок, 11 червня, в більшості областей небо буде затягнуте хмарами. У Тернопільській, Сумській, Полтавській та Дніпропетровській областях очікуються дощі, місцями - сильні. Температура повітря на заході країни впаде до +17°...+21°, на півночі теж буде свіжо, +19°...+24°. Більш комфортна температура очікується в центральних областях, +21°...+26°. А жителів сходу і Півдня України чекає від +22° до +28°.

У вівторок, 12 липня, температурний режим залишиться приблизно на рівні попереднього дня, проте сонця стане більше. Так, по всьому Лівобережжю, в більшості центральних областей і на півдні країни очікується практично безхмарна погода. На заході та в більшості північних областей - невелика хмарність і дощі, місцями - сильні та з грозами.

У середу, 13 липня, опади накриють західні та північні області, а також торкнуться деяких центральних. При цьому на заході та півночі буде прохолодно, +17°...+22°. У центральних областях розкид температур буде в межах +18°...+28°, на півдні буде +24°...+27°, а найтепліше буде на сході, де стовпчики термометрів покажуть +26°...+29°.

У четвер, 14 липня, локальні дощі очікуються практично по всій країні, крім більшості південних і західних областей. Однак інтенсивність опадів стане менше. На Лівобережжі будуть грози.

Температура також трохи підвищиться, особливо це буде відчутно на заході, де стовпчики термометрів покажуть +23°...+26°.

Перед вихідними погода в Україні почне стабілізуватися. Так, у п'ятницю, 15 липня, невеликі дощі з грозами очікуються лише на заході країни, а в центральні, східні та південні області повернеться спека. Тут температура підвищуватиметься до +27°...+32°.

На вихідних, 16 і 17 липня, дощі практично повністю покинуть територію України, проте країну накриють температурні контрасти. На заході, півночі та місцями в центральних областях буде до +22...+24°, а на решті території повітря прогріється до +25°...+32°.

Народний прогноз на тиждень

12 липня - день Петра і Павла. До Петра - немає тепла, а по Петру - і по теплу. День убуває, а спека прибуває.

13 липня - Собор славних і всехвальних 12 апостолів. За спостереженнями, якщо комарі та мошки сильно кусаються - до дощу.

14 липня - день Кузьми й Дем'яна. Кузьма і Дем'ян прийшов, на покіс пішов.

15 липня - Фотія. Якщо з'явилися жовте листя на деревах - на ранню осінь і зиму.

16 липня - Маків день, а також Мокія і Демида. Настає пік літньої спеки.

17 липня - день Андрія-наливи, а також Марфи. У колишні часи дивилися, чи немає жовтого листя на деревах. Якщо є, то осінь настане рано.

Оценка материала:

5.00 / 1
Стало відомо, коли в Україну повернеться спека 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
12.07.2022 1182
Еще материалы раздела «Суспільство»