НОВИНИ ДНЯ: Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленськоговсі новини дня
Політика
Україна
12.07.2022 879

Незабаром військові капелани будуть частиною ЗСУ, - Маляр

Служба військового капеланства скоро стане частиною Збройних сил України.

Про це повідомляє РБК-України з посиланням на заступницю міністра оборони України Ганну Маляр.

За її словами, оборонне відомство опрацьовує нагальні питання впровадження Служби військового капеланства у ЗСУ. Верховна Рада України 30 листопада 2021 року ухвалила відповідний Закон, який набрав чинності 19 березня 2022-го. Тож незабаром військові капелани будуть частиною ЗС України.

"Сьогодні, у час війни за нашу свободу, роль капеланства в ЗСУ - важлива. Нині чимало священників пліч-о-пліч з військовими перебувають на передовій та духовно допомагають захисникам. Робота військового капелана багатогранна, має багато особливостей та потребує спеціального вишколу для священників", - сказала Маляр.

Вона повідомила, що зустрілася з Митрополитом Сімферопольським та Кримським Климентом, який духовно опікується однією з військових частин ЗС України, що виконує завдання на передовій.

"Також ми торкнулися питань допомоги військовим підрозділам на передовій, підтримки належного морально-психологічного стану захисників та соціального захисту родин військовослужбовців, які загинули в боях за Україну", - резюмувала заступниця міністра.

Нагадаємо, раніше Ганна Маляр повідомляла, що РФ розглядає кілька сценаріїв розвитку війни в Україні.

Оценка материала:

5.00 / 2
Незабаром військові капелани будуть частиною ЗСУ, - Маляр 5.00 5 2
Політика / Україна
12.07.2022 879
Еще материалы раздела «Україна»