<
НОВИНИ ДНЯ: Вже без дощів: як зміниться погода в Україні 26 червня  Як зрозуміти, що економіка росте, і до чого тут ціни  Чоловіків до 25 років можуть мобілізувати? Що кажуть у Раді та чи чекати змін призовного віку  В Україні 26 червня подекуди короткочасні дощі, вдень до +27°  Скільки коштує вища освіта в Україні: вартість навчання у топових університетах  Різка зміна правил вступу на аспірантуру: що потрібно знати чоловікам призовного віку  Чи може Україна залишитися без танків: у Forbes дали чітку відповідьвсі новини дня
Політика
Україна
12.07.2022 643

ЗСУ знищили частину командування ЗС РФ на Донецькому та Херсонському напрямках – розвідка

Внаслідок вогневого ураження Збройними Силами України ліквідовано частину командування російської армії на тимчасово окупованих територіях Донецької та Херсонської областей.

1657626094298_12.07.22

Про це повідомляє джерело Guildhall в українській розвідці.

На тимчасово окупованій території Донецької області в районі населеного пункту Шахтарськ внаслідок вогневих ударів ЗСУ ліквідовано частину командування 106 повітряно-десантної дивізії ВДВ ЗС РФ (в/ч 55599, м. Тула).

Зокрема, заступник командира дивізії – начальник штабу Куликов (за першими даними вважався тяжко пораненим із ушкодженням нижніх кінцівок); заступник командира дивізії з озброєння, підполковник Кудрін М.; офіцери, прапорщики та контрактники оперативного складу штабу дивізії.

Повідомляється, що внаслідок вогневого ураження ліквідовано всіх заступників командира дивізії, крім офіцера з позивним «Барсук». Під час удару по командному пункту 106 дивізії на місці знаходився командир дивізії полковник Сільвєстров.

10 липня підтверджено смерть начальника служби ракетно-артилерійського озброєння 58 армії Південного військового округу ЗС РФ (в/ч 47084, Владикавказ) Валєнтіна Данілова, який перебував у шпиталі після тяжкого поранення.

Читайте також: Україні потрібно дозволити удари по військових об'єктах Росії - радник Конгресу США

На тимчасово окупованій території Херсонської області вражений командний пункт 20 мотострілецької дивізії (в/ч 22220, Волгоград) 8 армії Південного військового округу ЗС РФ.

Ліквідовано частину командування дивізії, зокрема, командир дивізії полковник Алєксєй Горобєц; заступник командира дивізії – начальник штабу полковник Сєргєй Кєнс; замкомандира дивізії з тилу – начальник тилу; заступник командира дивізії з військово-політичної роботи Аврамченко; заступника командира дивізії Мукатов Канат; начальник артилерії дивізії Корнелюк; заступник начальника артилерії дивізії (особа не встановлена); начальник та помічник оперативного відділу штабу дивізії.

Повідомляється про знищення офіцерського складу штабу та управління 20 мотострілецької дивізії. Підтверджено, що вижили лише три офіцери, які отримали поранення, серед них – тяжко поранений начальник служби ВРХБЗ дивізії.

Внаслідок удару ЗСУ ліквідовано також частину командування 22 армійського корпусу Південного військового округу, зокрема, начальника розвідки корпусу полковника Тітова; заступник начальника відділу ФСБ; начальник штабу корпусу отримав поранення.

За даними Генерального штабу Збройних Сил України, російські військові зазнають значних втрат з початку повномасштабної війни проти України. З початку вторгнення окупанти втратили близько 37,4 тис. особового складу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російське керівництво зазнає серйозних труднощів через брак особового складу військ для відправки їх на війну проти України. У зв'язку з цим у РФ розгорнули масову рекламну кампанію про прийом до лав найманців ПВК «Вагнер».

Оценка материала:

5.00 / 2
ЗСУ знищили частину командування ЗС РФ на Донецькому та Херсонському напрямках – розвідка 5.00 5 2
Політика / Україна
12.07.2022 643
Еще материалы раздела «Україна»