НОВИНИ ДНЯ: Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesarвсі новини дня
Політика
Україна
13.07.2022 7077

Мобілізація в Україні: ексрадник очільника МВС пояснив, чому призов чоловіків відбувається постійно

Ексрадник голови МВС та керівника Офісу президента Віктор Андрусів повідомив, що наразі в Україні достатньо мобілізованих. Водночас мобілізація триває постійно, завдяки якій поступово поповнюється лінія фронту.

За словами Андрусіва, в України була завжди проблема не з кількістю військових, а з технікою та артилерією. Пише ТСН. 

Про це екс-радник очільника МВС розповів в інтерв’ю для проєкту "Розмова про важливе" на YouTube-каналі ТСН.ua.

"Коли ми мобілізуємо, то ми цих мобілізованих солдатів повинні одягнути, навчати, годувати. Тому мобілізація відбувається виключно від потреби до фронту. Тобто, якщо ми зазнали втрат, або нам треба вивести на відновлення солдат, які там вже чотири місяці десь на передовій перебували, от тоді відбувається мобілізація. Тобто вона триває постійно. Але я маю на увазі, що ціль – поповнювати зараз лінію фронту, а не просто там сформувати, намобілізувати дуже багато людей і просто чекати, коли їх вести в бій. Це так не відбувається", – пояснив Андрусів.

Він запевнив, що наразі кількість мобілізованих в Україні є достатньою.

"В нас зараз достатньо мобілізованих. В нас якраз не була проблема в солдатах. В нас завжди була проблема якраз в техніці і в артилерії. Тому що солдат треба перевозити, солдати мають мати, чим воювати. Як ми бачимо, це – не автомат, з яким у нас немає проблем. Тому станом на сьогодні той процес мобілізації, який відбувається, цілком задовільний", – розповів ексрадник керівника ОП.

Він також розкритикував практику мобілізації як штрафу за якісь порушення.

"Тут уже питання якості мобілізації. Це мене і багатьох людей з фронту обурює. Ця практика, на мою думку, ганебна – відправляти на фронт, як штраф. Тобто таке формування якихось штрафбатів чи що? Все це є великою мірою зневагою до нашої війни", – наголосив Андрусів.

Оценка материала:

3.67 / 3
Мобілізація в Україні: ексрадник очільника МВС пояснив, чому призов чоловіків відбувається постійно 3.67 5 3
Політика / Україна
13.07.2022 7077
Еще материалы раздела «Україна»