<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Світ
13.07.2022 817

"Ніхто в світі не купить російських протиракетних систем": військовий експерт заявив, що в Росії почалася паніка через ефективність HIMARS

Військовий експерт заявив, що американська зброя, зокрема HIMARS, зруйнувала міф про непереможність російських протиракетних систем.

dc97886c61bfdbbe88927f616f3c57dd_13.07.22

Більше ніхто в світі не купить російські протиракетні системи, адже ніякі С-300 та С-400 не придатні для перехоплення HIMARS. Пише ТСН. 

Про це заявив голова Українського центру безпеки та співпраці, військовий експерт Сергій Кузан в інтерв'ю Радіо НВ.

"Американська зброя показала високий клас і перемогла всі ті хвалебні реляції, які росіяни використовували на адресу своїх С-300, С-400 про те, що вони непереможні. І під цією маркою попродавали (комплекси - ред.) по світу. Я думаю, що більше ніхто в світі не купить цих протиракетних систем, а ті, хто купив, — дуже про це пожалкують", — заявив він.

Кущан додав, що ЗСУ фактично нищать на полі бою військову спроможність Росії.

"Виявилося, що HIMARS можуть діставати до комплексів С-300, С-400, які і були призначені, щоб збивати американську ракету по типу тієї, яка летить з пускової установки HIMARS. Сьогодні в Росії дійсно почалася паніка. І звучать навіть абсурдні вимоги про те, що "нам треба терміново розробити якусь протидію цим ракетам". Очевидно, що такі розробки тривають роками", — зазначив експерт.

Нагадаємо, що військовий експерт Олег Жданов окреслив два сценарії розвитку війни в Україні на найближчі місяць-півтора.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Ніхто в світі не купить російських протиракетних систем": військовий експерт заявив, що в Росії почалася паніка через ефективність HIMARS 5.00 5 2
Політика / Світ
13.07.2022 817
Еще материалы раздела «Світ»