<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптикиня попередила про похолодання: де будуть заморозки  Чому спікер Джонсон погодився на допомогу Україні — The New York Times  Допоможе виграти війну чи просто її подовжить: Зеленський про роль допомоги США  Включно з ATACMS: коли США можуть відправити зброю Україні – відповідь сенатора  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де чекати зниження температури  Коли надійде до України допомога США: генерал назвав ймовірні сценарії  США схвалили військову допомогу Україні: у Кремлі вибухнули погрозами Вашингтонувсі новини дня
Політика
Світ
14.07.2022 505

Росія тримає у заручниках 400 лізингових літаків: названо суму збитків

Російські авіакомпанії відмовляються повертати понад 400 літаків, орендованих у західних компаній, що змушує лізингодавців пред'являти страхові претензії на суму 10 мільярдів доларів.

_samolet_flickr_com_4_650x410_14.07.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Washington Post.

За даними холдингу Cirium, який займається авіаційними питаннями, з 968 літаків в російському комерційному авіапарку напередодні війни в Україні 515 належали неросійським лізинговим компаніям.

Незважаючи на запити лізингодавців, на сьогодні Росія повернула західним компаніям лише 80 з 515 літаків.

Варто відзначити, що через санкції Росія не може купувати або орендувати нові літаки, які належать західним компаніям. Більш того, РФ не може купувати деталі або програмне забезпечення. Навіть дозаправка літака Boeing, орендованого російським підприємством, заборонена.

Тепер Москва відчуває проблеми і з літаками власного виробництва, оскільки деталі до них (двигуни, авіоніка і програмне забезпечення) завозилися з США і Європи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у цивільної авіації РФ через санкції практично закінчився ресурс. Росії доводиться розбирати літаки і заморожувати термінали в аеропортах.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росія тримає у заручниках 400 лізингових літаків: названо суму збитків 5.00 5 2
Політика / Світ
14.07.2022 505
Еще материалы раздела «Світ»