<
НОВИНИ ДНЯ: Актив для інвестицій та платіжний інструмент. Що таке криптовалюта  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єр  ПАРЄ ухвалила сенсаційні рішення про Путіна, РПЦ та російські НПЗ  Україна отримає перші снаряди від чеської ініціативи пізніше, ніж очікувалося: нові терміни  Сніг не лише в Карпатах. Синоптик дала прогноз на 19 квітня в Україні  Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценаріївсі новини дня
Політика
Україна
13.07.2022 864

У Стамбулі стартували переговори України, Росії, Туреччини і ООН щодо зерна, – AFP

У Стамбулі почалися переговори представників України, Росії, Туреччини і ООН щодо вирішення проблеми заблокованого росіянами експорту зерна. Про це повідомляє AFP із посиланням на турецького посадовця.

Українська, російська і турецька делегації мають військовий супровід. Точне місце проведення перемовин не розголошується, пише The Guardian.

Це перші переговори зі залученням ООН і Туреччини між делегаціями України і РФ щодо зерна.

Міністр закордонних справ Туреччини Хулусі Акар говорив, що перемовини сфокусуються на "безпечному відвантаженні на міжнародні ринки зерна, що зберігається в портах України".

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявляв, що переговори щодо розблокування експорту українського зерна перебувають у фінальній фазі. Все залежить від рішення РФ.

Росіяни не тільки блокують вивезення зерна з українських морських портів, що загрожує межею з голодом 19 мільйонам людей в різних країнах світу, і навіть не тільки крадуть це зерно і продають як своє, а й умисно палять в Україні зерносховища й поля.

Позиція Туреччини щодо українського зерна доволі неоднозначна: Анкара допомагає Україні в перемовинах із росіянами, але водночас вона відпустила вантажне судно під російським прапором "Жибек Жолі" з краденим в Україні зерном. За даними журналістів "Схем", російські окупанти систематично вивозять крадене українське зерно в турецькі порти. Вони вимикають радари на суднах, але прослідкувати процес можна через супутникові дані.

В українських портах на вивезення очікують 22 тонни зерна.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Стамбулі стартували переговори України, Росії, Туреччини і ООН щодо зерна, – AFP 5.00 5 2
Політика / Україна
13.07.2022 864
Еще материалы раздела «Україна»