<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Європа
14.07.2022 456

"Не варто здригатися від кожної заяви": президент Литви про погрози Росії щодо Калінінграда

Росія засипала погрозами Литву, щодо калінінградського транзиту.

Влада Литви їх вислухала, але вважає, що сприймати їх буквально - не варто. Пише ТСН. 

Про це заявив президент Литви Гітанас Науседа, повідомляє LRT.

На його думку, Росія ще не один раз буде "випльовувати порцію погроз".

"Цими погрозами вони вже розділили весь Євросоюз і, мабуть, більшу частину світу. Так, завжди потрібно серйозно реагувати на те, що говорить така агресивна держава, але, з іншого боку, справді не варто здригатися від кожної їхньої заяви. Ми повинні продовжувати робити роботи, які мало пов'язані з Росією, вони насамперед спрямовані на нашу спільну діяльність із союзниками", - сказав Науседа.

Він додав, що боротьба проти Росії має бути колективною.

"Ми повинні насамперед звернути увагу наших союзників на те, в якому ризикованому регіоні ми живемо, і що НАТО і Євросоюз дуже адекватно реагують на загрози та роблять все, щоб у Росії не було ні найменшої спокуси випробувати свої сили та стійкість. Іншими словами, спробуйте щит колективного захисту", - сказав литовський президент.

Нагадаємо, що Литва не пропустила 34 вантажівки, які везли до Калінінграда алкоголь, деревину та інші підсанкційні товари. Фури зупинили литовські прикордонники їх не пропустили.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Не варто здригатися від кожної заяви": президент Литви про погрози Росії щодо Калінінграда 5.00 5 2
Політика / Європа
14.07.2022 456
Еще материалы раздела «Європа»