<
НОВИНИ ДНЯ: Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  Мобілізація працівників: кого не призвуть до війська  Мобілізація в Україні: чому за кермо тролейбусів хочуть посадити 18-річних і до чого тут універсальні жінки  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травня  Мобілізація по-новому 2024: скількох чоловіків призвуть на війну та якими методами  Блінкен зробив гучну заяву про удари по РФ американською зброєю  Російська пропагандистка Симоньян уже “знайшла” причетних до замаху на Фіцовсі новини дня
Політика
Росія
14.07.2022 467

Назад у 90-ті: в Росії хочуть відмовитися від доларів та євро "недружніх країн" та дозволити бартер

Міністерство фінансів Російської Федерації заявило про бажання відмовитися від "токсичних" доларів та євро у зовнішній торгівлі.

e8a2e2ab915044d9eed3aeb82a3e1e20_14.07.22

Натомість у російському фінансову відомстві пропонують своїм компаніям користуватися бартерними операціями. Пише ТСН. 

Про це пишуть російські засоби масової пропаганди.

За словами очільника Мінфіну, головним інструментом для мінімізації ризиків припливу виручки у валютах "недружніх країн" є перехід на рублеві платежі, але є й альтернативні варіанти розрахунків. Для спрощення бартеру в РФ можлива організація централізованого клірингу.

"Ми не плануємо переходити на бартер, але якщо наші компанії домовлятимуться про товарообмінні операції через облік у національній валюті, ми не будемо цьому перешкоджати", – сказав міністр.

Як пишуть росЗМП, бартерні операції в зовнішній торгівлі в Росії не заборонені, оскільки такі операції регулюються законом "Про основи державного регулювання зовнішньоторговельної діяльності".

Як повідомляли раніше, військовий експерт Олег Жданов розповів про плани російського диктатора Володимира Путіна щодо створення союзу трьох слов'янських держав.

Оценка материала:

5.00 / 1
Назад у 90-ті: в Росії хочуть відмовитися від доларів та євро "недружніх країн" та дозволити бартер 5.00 5 1
Політика / Росія
14.07.2022 467
Еще материалы раздела «Росія»