<
НОВИНИ ДНЯ: Роботодавці мають проблеми з пошуком людей через міграцію та мобілізацію, - експерти  Хто з військовозобов'язаних втратить право на відстрочку від мобілізації цього літа  Рулетики з шинкою та капустою: рецепт поживного перекусу від Тетяни Літвінової  Загальну військову підготовку студентів зробили обов'язковою: що загрожує за відмову  У Києві до кінця літа проїзд для школярів у громадському транспорті буде платним  Якою буде відповідь Росії, якщо ЗСУ знищать Кримський міст: політолог навів важливий аргумент  Лаваш у яйці з шинкою і помідорами: рецепт поживної страви для перекусу за 10 хвилинвсі новини дня
Бізнес
Економіка
14.07.2022 488

Нацбанк упевнений, що гіперінфляції в Україні не буде

Національний банк упевнений, що гіперінфляції в Україні не буде, попри значну емісію гривні.

Про це в інтерв'ю BBC сказав заступник голови НБУ Сергій Ніколайчук.

"Мені зрозуміло, звідки це питання з'явилося в інформаційному просторі – більшість з нас досі пам'ятають 90-ті. Але зараз інфляція перебуває під контролем – попри її прискорення", – сказав банкір.

За його словами, НБУ має досвід боротьби з інфляцією, тому "досвід проходження цієї війни дасть нам змогу продемонструвати, що такі речі, як гіперінфляція, залишилися для нашої незалежної та розвиненої країни у минулому".

Ніколайчук додав, що для уникнення такого сценарію потрібно якомога скоріше розв'язати питання з покриттям дефіциту бюджету емісійними грошима.

Оценка материала:

5.00 / 1
Нацбанк упевнений, що гіперінфляції в Україні не буде 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
14.07.2022 488
Еще материалы раздела «Економіка»