<
НОВИНИ ДНЯ: Усик очолив престижний рейтинг найкращих боксерів світу  Трамп вимагає від Байдена здати тест на наркотики перед дебатами  Чому в Кремлі кажуть про "буферну зону" в Україні: аналітики пояснили  Путін переводить Росію на постійний воєнний стан - The Times  Сподобаються усім: як приготувати міні-чизкейки всього з трьох інгредієнтів  Вчені вперше відтворили обличчя найбагатшої людини, яка коли-небудь жила  Виїзд чоловіків за кордон: що і для кого зміниться від 18 травнявсі новини дня
Політика
Україна
14.07.2022 650

Били з Чорного моря: стало відомо, якими ракетами Росія обстріляла Вінницю

Росія 14 липня ракетами обстріляла Вінницю, де загинули мирні люди, серед яких є діти.

f5594f65e7e097c7b89df96e275552d8_14.07.22

Ворог вдарив по центру міста високоточними крилатими ракетами "Калібр", запустивши їх із підводного човна в акваторії Чорного моря.

Про це повідомив речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"14 липня близько 11 години російські окупаційні війська з акваторії Чорного моря завдали ударів крилатими ракетами "Калібр" з підводного човна фактично по центру Вінниці", - заявив він та додав, що Зенітно-ракетні війська Повітряних сил знищили дві ракети.

Варто зазначити, що вранці 14 липня російські війська випустили ракети по центру Вінниці. Станом на 13:55, як повідомив заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко, відомо про 20 загиблих, серед них троє дітей. Також відомо, що близько 90 потерпілих у Вінниці звернулися по допомогу до медичних закладів, приблизно пів сотні з них – у тяжкому стані.

Попередньо відомо, що росіяни розбомбили будівлю з офісними приміщеннями. У цивільну споруду влучили три ракети російських злочинців. Встановлено, що знищено також приміщення одного із медичних центрів. Від ударів постраждали розташовані неподалік житлові будинки. На місці "прильотів" виникла пожежа, вогонь перекинувся і на автостоянку, де знищив до пів сотні автомобілів.

Нагадаємо, 24 лютого Росія напала на Україну, завдавши серію ракетних та авіаударів по наших містах, зокрема і по Києву. Широкомасштабне вторгнення триває вже 141-й день (війна 8 років). Окупанти продовжують руйнувати українські села, селища і міста крилатими ракетами та авіабомбами, вбиваючи мирне населення та завдаючи нищівних руйнувань інфраструктурі.

Оценка материала:

5.00 / 1
Били з Чорного моря: стало відомо, якими ракетами Росія обстріляла Вінницю 5.00 5 1
Політика / Україна
14.07.2022 650
Еще материалы раздела «Україна»