НОВИНИ ДНЯ: Всього +3 градуси. Синоптики попередили, яка погода в Україні буде в перший день жовтня  Якщо Путін вдарить по АЕС: сценарії загроз і виживання  "Втручання" у вибори в США: Україна просуває план перемоги, Захід шукає виходу з війни будь-якою ціною  Заморозки у жовтні - звичайне явище. Якої погоди очікувати в Україні у другий місяць осені  Коли День захисників і захисниць України 2024 року: чому змінилася дата святкування  Головний економіст Китаю зник після критики в бік Сі Цзіньпіна, - WSJ  "Формула миру може припинити війну": Зеленський розповів, як обійти вето Росії в Радбезі ООНвсі новини дня
Політика
Росія
15.07.2022 779

Частина росіян залишиться без вихідних. Путін перевів економіку РФ на військові рейки

Президент РФ Володимир Путін підписав закон, згідно з яким в економіці РФ "вводяться спецзаходи". Зокрема, для низки росіян скасують вихідні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на текст закону.

Згідно з документом, тепер уряд РФ, у разі проведення так званих "спецоперацій", отримує право вводити понаднормову працю, а також примусово залучати компанії до виконання державного замовлення для потреб російської армії.

У Трудовий кодекс РФ вже внесли положення про залучення працівників військово-промислового комплексу до роботи вночі, у вихідні та свята. Порядок надання відпусток також змінили.

При цьому путінський режим отримає право розконсервувати мобілізаційні потужності та об'єкти, а також розбронювати матеріальні цінності державного резерву.

Нагадаємо, раніше у Москві місцеві чиновники відмовилися називати адреси бомбосховищ, оскільки така інформація "є секретною".

Оценка материала:

5.00 / 2
Частина росіян залишиться без вихідних. Путін перевів економіку РФ на військові рейки 5.00 5 2
Політика / Росія
15.07.2022 779
Еще материалы раздела «Росія»