<
НОВИНИ ДНЯ: Чому в Кремлі кажуть про "буферну зону" в Україні: аналітики пояснили  Наталка Діденко назвала області, в яких 20 травня буде найспекотніше  В Україні потепліє, але не без "сюрпризів": прогноз погоди на тиждень  Погода на літо 2024: чи буде сильна спека в Україні  Чи заборонять в Україні Telegram – що кажуть в ГУР  Справжнє тепло повертається: синоптики потішили прогнозом погоди на 20 травня  У Пентагоні розповіли про катастрофічні наслідки атак українських БПЛА по НПЗ у Росіївсі новини дня
Політика
Україна
15.07.2022 488

Експерт назвав умову для переламу в бойових діях на Донбасі, де триває наступ ворога

Збільшення кількості американських систем залпового вогню HIMARS дозволить знищувати російські засоби ПВО та застосовувати українську авіацію для ударів по передових позиціях росіян.

d04dc1ab1fc3db8f6ce02633f985cdf5_15.07.22

Контрнаступ українських військ на Донбасі буде можливим за активної підтримки авіації. А для цього потрібно збільшити кількість систем залпового вогню HIMARS, які допоможуть знищити російські засоби протиповітряної оборони.

Таку думку висловив в коментарі ТСН заступник директора Центру армії, конверсії та роззброєння Михайло Самусь.

За його словами, та кількість систем залпового вогню HIMARS, які є на озброєнні українських Сил оборони, не здатна покрити фронт на півтора десятка тисяч кілометрів. Тому зараз їх використовують для “точкової роботи” по найважливіших об’єктах.

“Якби у нас їх було кілька десятків, то, очевидно, на Донбасі російський наступ вже би зупинився повністю, бо вже фізично було б знищено не тільки командні пункти і склади з боєприпасами, але й протиповітряну оборону. В цих умовах українська авіація могла би допомагати нашим військам, тобто були би знищені всі передові позиції росіян, які намагаються штурмувати українську оборону", - пояснив Михайло Самусь.

Саме тому, за словами експерта, концентрація таких далекобійних систем залпового вогню є критично важливою для контрнаступу.

“Та ж сама ситуація і щодо контрнаступу на півдні. Для того, щоб він був інтенсивним і успішним, потрібна підтримка української авіації, а це потребує знищення протиповітряної оборони”, - зауважив Михайло Самусь.

Нагадаємо, на лінію фронту на сході України почали надходити системи залпового вогню HIMARS. Вони вже змінюють баланс сил у запеклій артилерійській дуелі з російськими військами, кажуть українські офіцери.

Оценка материала:

5.00 / 2
Експерт назвав умову для переламу в бойових діях на Донбасі, де триває наступ ворога 5.00 5 2
Політика / Україна
15.07.2022 488
Еще материалы раздела «Україна»