<
НОВИНИ ДНЯ: Мобілізація працівників: кого не призвуть до війська  Мобілізація в Україні: чому за кермо тролейбусів хочуть посадити 18-річних і до чого тут універсальні жінки  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травня  Мобілізація по-новому 2024: скількох чоловіків призвуть на війну та якими методами  Блінкен зробив гучну заяву про удари по РФ американською зброєю  Російська пропагандистка Симоньян уже “знайшла” причетних до замаху на Фіцо  Короткочасні грози з проясненнями: синоптик дала прогноз погоди в Україні на 17 травнявсі новини дня
Політика
Росія
15.07.2022 560

Російські “добровольчі батальйони” можуть розвернути зброю проти Путіна — Самусь

Набір “добровольців” в національних республіках РФ для участі у російському вторгненні до України може закінчитися несподівано для Кремля.

Загальна мобілізація в РФ та формування “добровольчих батальйонів” у національних республіках може призвести до відкритої непокори та бунтів і пришвидшити крах нинішньої кремлівської влади. Пише ТСН. 

Таку думку висловив в інтерв'ю ТСН заступник директора Центру армії, конверсії та роззброєння Михайло Самусь.

За його словами, в умовах, коли внаслідок надходження до Сил оборони України нового озброєння на фронтах будуть гинути уже сотні тисяч окупантів, мобілізація в РФ означатиме пришвидшення колапсу нинішньої влади Росії.

“Коли ж будуть просто хапати і відправляти людей на фронт, то якби там не задурювали голову пропагандою, почнуться спочатку пасивні  протести — ігнорування. А в деяких місцях можуть вилазити й активні протести, в тому числі в етнічних, національних республіках”, - зауважив Михайло Самусь.

Експерт вважає, що формування “добровольчих батальйонів” у національних республіках РФ для участі у російському вторгненні до України може закінчитися несподівано для Кремля.

“Ці батальйони можуть розвернути зброю. Можуть заявити, що нас використовують, як гарматне м’ясо”, - підкреслив він.

Нагадаємо, все більше жителів Бурятії відмовляються воювати в Україні.

Оценка материала:

5.00 / 2
Російські “добровольчі батальйони” можуть розвернути зброю проти Путіна — Самусь 5.00 5 2
Політика / Росія
15.07.2022 560
Еще материалы раздела «Росія»