НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Світ
16.07.2022 1167

Росія може спробувати анексувати території в Грузії, Литві, Латвії та Естонії – генерал США у відставці

Оскільки Росія загрожує безпеці НАТО, то деякі країни-члени Альянсу можуть стати наступними ціллями агресії РФ. Так, ймовірно, вона спробує анексувати території в Латвії, Литві та Естонії.

Анексія територій також загрожує і Грузії, яка не є членом НАТО.

Про це американський бригадний генерал у відставці, ветеран Іраку і Афганістану Марк Арнольд розповів в інтерв'ю "РБК-Україна".

На його думку, агресія Росії щодо цих держав стартує повільно та в неконвенційній манері. Тобто – з кібератак, політичного втручання за допомогою інформаційних операцій та спроб розпалити громадянські війни в західних країнах.

"А за цим, ймовірно, піде спроба Росії анексувати території в Грузії, Литві, Латвії та Естонії. НАТО може уникнути цього, продовжуючи ізолювати Росію, підтримуючи демократичні системи НАТО, і зміцнюючи свої конвенційні військові засоби стримування", – зауважив Арнольд.

Нагадаємо, голова МЗС Латвії Едгарс Рінкевичс висловив думку, що війна в Україні може вийти за її межі, тож саме тому його країна допомагає протистояти Росії.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росія може спробувати анексувати території в Грузії, Литві, Латвії та Естонії – генерал США у відставці 5.00 5 2
Політика / Світ
16.07.2022 1167
Еще материалы раздела «Світ»