<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
16.07.2022 721

ЗСУ відбили штурми росіян на Слобожанському і Донецькому напрямках

Українські відбили штурми російських загарбників на Слобожанському та Донецькому напрямках.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

За оперативною інформацією, станом на 18:00 15 липня, на Волинському та Поліському напрямках, у повітряному просторі республіки білорусь, відзначається чергування літака дальнього радіолокаційного виявлення А-50У повітряно-космічних сил збройних сил російської федерації. Зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів з території і повітряного простору білорусі.

На Сіверському напрямку з метою демонстрації присутності та сковування дій Сил оборони ворог утримує в прикордонних районах Брянської та Курської областей до чотирьох батальйонних тактичних груп. Загарбники обстріляли українські позиції поблизу Кучерівки та Покровки Сумської області.

На Слобожанському напрямку противник задіяв ствольну та реактивну артилерію для обстрілів районів Харкова, Старої Гнилиці, Руської Лозової, Українки, Руських Тишків, Перемоги, Микільського, Слатиного, Золочева, Криничного, Чепіля, Новомиколаївки, Нової Дмитрівки, Дібровного, Богородичного та Карнаухівки. Завдав авіаудару поблизу Верхнього Салтова.

Українські воїни знову успішно відбили штурм, під час якого загарбники намагалися встановити контроль над Богородичним.

Як зазначається, на Донецькому напрямку на окремих ділянках ворог активізував застосування авіації, ствольної та реактивної артилерії з метою розширення тимчасово зайнятої території та виходу на адміністративний кордон Донецької області.

Противник завдавав авіаударів у районах населених пунктів Верхньокам’янське, Івано-Даріївка, Краматорськ, Берестове, Білогорівка, Покровське, Соледар, Нова Камʼянка, Парасковіївка, Бахмут, Весела Долина та Нью-Йорк. Ракетно-авіаційні удари зафіксовані неподалік Білогорівки, Ягідного, Бахмута, Авдіївки та Новоселівки.

російські загарбники намагалися взяти під контроль ділянку дороги Бахмут - Лисичанськ. Вели штурмові дії в напрямку Нагірного та Білогорівки. Українські воїни вогнем зупинили всі спроби ворога та відкинули його назад.

Також війська рф провели кілька безуспішних спроб покращити своє тактичне положення на напрямках Миколаївка - Спірне, Миронівка - Вуглегірська ТЕС та Відродження - Вершина. Як результат - ворог зазнали втрат та відійшов назад.

У районах Павлограда та Покровська противник вів повітряну розвідку БпЛА.

На КурахівськомуНовопавлівському та Запорізькому напрямках ворог здійснив артилерійські обстріли в районах населених пунктів Новомихайлівка, Павлівка, Пречистівка, Новопіль, Мирне, Малі Щербаки.

Значними втратами для російських загарбників завершилася спроба покращити тактичне положення на напрямках Солодке - Водяне, Володимирівка - Водяне, Єгорівка - Павлівка. Під вогнем українських воїнів залишки ворожих сил відійшли.

У Генштабі поінформували, що з метою виявлення змін у положенні українських військ та корегування вогню артилерії противник вів повітряну розвідку БпЛА в районі Малої Токмачки.

На Південнобузькому напрямку противник обстрілює позицій українських військ із танків, ствольної і реактивної артилерії по лінії зіткнення. Намагається вести повітряну розвідку БпЛА.

В акваторії Чорного моря загарбники утримують у готовності до застосування три носії високоточної зброї.

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 15 липня знищили близько 38 тисяч російських військових.

Оценка материала:

5.00 / 2
ЗСУ відбили штурми росіян на Слобожанському і Донецькому напрямках 5.00 5 2
Політика / Україна
16.07.2022 721
Еще материалы раздела «Україна»