<
НОВИНИ ДНЯ: Експерт про можливу відправку військ КНДР в Україну: закінчиться сумно для Пхеньяна  Пропагандисти в Росії скиглять, що "СВО" провалилася  Грозові зливи та спека. Синоптик дала прогноз на 29 червня в Україні  Навіщо Китаю заморожування російсько-української війни: політолог звернув увагу на цікавий момент  Макрон радить французам не обирати до парламенту ультралівих та ультраправих, - AP  Шольц про ідею Путіна щодо "перемир'я": ті, хто вірять, явно передивилися Russia Today  Червень в Україні завершиться спекою, - прогнозвсі новини дня
Політика
Україна
17.07.2022 590

У ГУР сказали, від чого залежатиме перелом у війні з рф на користь України

Перелом у війні з рф на користь України буде залежати від того, наскільки українські захисники зможуть зупинити наступальний темп російських військ і наскільки активною буде допомога наших партнерів.

630_360_1567604789-424_17.07.22

Про це в ефірі українських телеканалів поінформував представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький, передає кореспондент Укрінформу.

«Він (перелом на користь України у цій війні – ред.) однозначно буде. Але це буде залежати від того, по-перше, наскільки ми зможемо зупинити наступальний темп російських військ, і, по-друге, наскільки буде активною і широкомасштабною та допомога, яку нам надають наші партнери. Бо це дуже важливо насамперед для підготовки різних наступальних дій», - сказав Скібіцький.

Говорячи про те, скільки ще може тривати ракетний терор рф, представник ГУР МОУ зазначив, що в наших громадян має бути розуміння того, що будь-який об’єкт може стати ціллю, тому необхідно бути уважними і виконувати всі безпекові вимоги.

Він уточнив, що росіяни використовують усі засоби, у тому числі йдеться і про супутники, як військові, так і комерційні; також активно працюють літаки, зокрема, стратегічна авіація.

«Є і такі джерела, як їхні агенти на нашій території, які у багатьох випадках повідомляють, зокрема, про ті заходи або виробництво техніки і озброєння, яке здійснюється на нашій території. І завдань багато, зокрема і для воєнної розвідки, і для СБУ, і для інших силових структур, які мають забезпечити саме безпеку і викриття цих джерел, які використовує рф», - зазначив представник розвідки.

За інформацією Скібіцького, наразі росіяни дуже активно працюють по об’єктах інфраструктури, і по шляхах переміщення нашої техніки та озброєння, і по місцях проведення підготовки та тренування наших підрозділів, тобто, всьому спектру, який вони можуть охопити.

«Окрім того, це ж не просто удари – це залякування нашого населення тим, що Україна не здатна захистити своїх громадян. Це такий психологічний вплив, який рф намагається щоденно чинити на нашу країну», - заявив він.

Як повідомлялося, у ГУР Міноборони заявили, що росія проводить інформаційну спецоперацію в Німеччині, спрямовану на дискредитацію України.

Оценка материала:

5.00 / 1
У ГУР сказали, від чого залежатиме перелом у війні з рф на користь України 5.00 5 1
Політика / Україна
17.07.2022 590
Еще материалы раздела «Україна»