<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Політика
Європа
17.07.2022 1662

Німеччина повернула в експлуатацію неактивні електростанції: Шольц назвав причину

Німеччина тимчасово повернула в експлуатацію 16 неактивних електростанцій. Рішення було ухвалене у зв'язку з дефіцитом енергії, який утворився після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, передає РБК-Україна з посиланням на AP.

Відзначимо, що знову запущені електростанції працюють на вугіллі і нафті. Тому в Німеччині не задоволені таким рішенням.

Шольц у свою чергу запевнив, що його уряд залишається відданим робити все для боротьби з кліматичною кризою і зазначив, що рішення запустити неактивні електростанції тимчасове.

"Гірко те, що через агресивний напад Росії на Україну ми тепер змушені тимчасово використовувати деякі електростанції, які ми вже вивели з експлуатації. Але це тільки на дуже короткий час", - сказав він.

Шольц запевнив, що Німеччина як і раніше прагне припинити викиди парникових газів до 2045 року - раніше всіх великих індустріалізованих країн.

Він підкреслив, що уряд ФРН вже схвалив пакет заходів для стимулювання розгортання відновлюваної енергії.

"Ми хочемо зробити все можливе для боротьби з кліматичною кризою", - сказав канцлер.

Нагадаємо, раніше ми писали, що переважна більшість німців хочуть продовжувати підтримувати Україну у боротьбі проти Росії, навіть якщо це призведе до зростання їх витрат за енергію.

Оценка материала:

5.00 / 3
Німеччина повернула в експлуатацію неактивні електростанції: Шольц назвав причину 5.00 5 3
Політика / Європа
17.07.2022 1662
Еще материалы раздела «Європа»