НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Україна
17.07.2022 6120

В ЗСУ пояснили, чому із західних регіонів мобілізують більше військових, аніж з інших

В Командуванні Сухопутних військ ЗСУ пояснили, що через те, що в західних областях наразі проживає більше громадян, то й мобілізаційні плани там є більші.

Як додали в ЗСУ, комплектування військових частин в основному відбувається за територіальним принципом. Однак мобілізаційні плани можуть формуватися залежно від кількості громадян, які проживають у тому чи іншому регіоні. Пише ТСН. 

Про це розповів начальник Управління персоналу Штабу Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач.

Він зауважив, якщо потрібних спеціалістів немає в певній області, то військове командування може залучати їх з інших регіонів.

"Завдяки військовому обліку ми маємо інформацію про те, де, в якому регіоні та скільки громадян перебуває за певними спеціальностями на військовому обліку", – сказав полковник Горбач.

Раніше в Генеральному штабі пояснили, як відбуватиметься військовий облік для жінок в Україні від 1 жовтня. У відомстві наголосили, що вони опрацювали пропозиції щодо внесення змін до Переліку професій, після здобуття яких жінок беруть на військовий облік. Однак у Генштабі зазнасили, що в держави на сьогодні немає гострої потреби збільшувати кількість жінок на військовому обліку.

Оценка материала:

5.00 / 4
В ЗСУ пояснили, чому із західних регіонів мобілізують більше військових, аніж з інших 5.00 5 4
Політика / Україна
17.07.2022 6120
Еще материалы раздела «Україна»