<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Політика
Європа
17.07.2022 848

​Німеччина запускає 16 законсервованих ТЕС на вугіллі й нафті, – Щольц

Канцлер ФРН Олаф Шольц заявив про відновлення в умовах браку російського газу роботи 16 законсервованих електростанцій, які працюватимуть на вугіллі та нафті.

Про це пише DW.

“Німеччина відновлює роботу 16 неактивних електростанцій на вугіллі та нафті та продовжить термін експлуатації ще 11 на викопному паливі, попри попередні плани знизити викиди вуглецю на національному рівні”, – заявив Шольц.

За словами канцлера ФРН, такий крок спричинений скороченням постачання енергоносіїв з Росії через війну, яку вона розв'язала проти України.

Олаф Шольц запевнив, що це лише тимчасовий крок і Німеччина не має наміру відмовлятися від довгострокових цілей у сфері захисту клімату, попри загрозу енергетичної кризи.

“Прикро, що через напад Росії на Україну нам доводиться на якийсь час задіяти деякі електростанції, які ми вже відключили. Наша мета залишається незмінною– ми хочемо бути однією з перших промислово розвинених країн, що досягла вуглецевої нейтральності”, – наголосив німецький лідер.

Він запевнив, що плани Німеччини досягти цього показника до 2045 року не змінилися.

Оценка материала:

5.00 / 1
​Німеччина запускає 16 законсервованих ТЕС на вугіллі й нафті, – Щольц 5.00 5 1
Політика / Європа
17.07.2022 848
Еще материалы раздела «Європа»