НОВИНИ ДНЯ: Дуда повідомив, як діятиме, якщо Росія атакує українські АЕС  Дощі у чотирьох областях. Синоптики дали прогноз на 27 вересня в Україні  Україна легітимно обороняє свою територію, - президент Словаччини  Мобілізація чоловіків 50-60 років: кого все ж забиратимуть до армії  У НАТО почали готувати план на випадок Третьої світової війни: що він передбачає  Україну очікує аномальне потепління: синоптик озвучив несподіваний прогноз  У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитуваннявсі новини дня
Політика
Україна
18.07.2022 498

"HIMARSи працюють та суттєво впливають на хід війни в Україні" – Пентагон

Україна вже отримала вісім систем HIMARS, ще чотири очікує.

d04dc1ab1fc3db8f6ce02633f985cdf5_18.07.22

Американські ракетно-артилерійські системи високої мобільності HIMARS, які використовуються в Україні, мають непрямий, але значний вплив на операції на лінії фронту з Росією. Пише ТСН. 

Про це йдеться на сайті Пентагону.

"Система M142 HIMARS дозволяє запускати одразу кілька високоточних ракет. США вже надали Україні вісім систем, а минулого тижня ми дали обіцянку надіслати ще чотири. У ЗСУ буде загалом 12 систем", – заявив високопоставлений військовий чиновник. – ​​"Українці вражають такі цілі, як склади боєприпасів, постачання, інших матеріально-технічних засобів, центри командування та управління. І всі ці речі безпосередньо впливають на здатність проводити операції на передовій. Тому хоча ЗСУ і не стріляють з HIMARS на передовій, ті дуже впливають на хід війни".

Американський чиновник нагадав, що росіяни незаконно вторглися в Україну 24 лютого 2022 року. Війна між росіянами-окупантами та українцями триває вже 142 дні, зазначив чиновник. І хоча вони досягли певних додаткових успіхів, зробити це було нелегко. Зараз наступ окупантів сповільнився.

"Ми оцінюємо, що російські сили мають обмежені досягнення на північному Донбасі, стримані українською обороною», – сказав чиновник. – "Російські війська продовжують застосовувати невибірковий артилерійський обстріл разом із повітряними та ракетними ударами".

Під Харковом, оцінюють у відомстві, українці продовжують відбивати спроби Росії завоювати позиції. Те ж саме і стосується ситуації і на околицях Слов'янська. Росіяни публічно заявляли, що вони також хотіли зайти до Слов'янська, але досі не змогли цього зробити.

Нагадаємо, Україна отримає дві батареї, не дві системи протиповітряної оборони NASAMS.

Оценка материала:

5.00 / 2
"HIMARSи працюють та суттєво впливають на хід війни в Україні" – Пентагон 5.00 5 2
Політика / Україна
18.07.2022 498
Еще материалы раздела «Україна»