<
НОВИНИ ДНЯ: Байдена закликали врегулювати використання криптовалюти для обходу санкцій  Чому в Україні заборонені феєрверки та які штрафи за використання  Готуємось до Великодня: як пофарбувати яйця натуральними барвниками  В Україні 30 квiтня вдень до 25° тепла, без опадів  Частина України заллє дощами на Великдень: прогноз погоди на тиждень  Литва і Польща повинні замінувати кордони з РФ і Білоруссю: генерал зробив важливу заяву  Як Україна буде захищати F-16 на аеродромах: відповідь Повітряних силвсі новини дня
Політика
Росія
18.07.2022 1375

У РФ без перебору набирають найманців для війни проти України: в ISW розповіли деталі

Росія розпочала широкомасштабну акцію з формування "добровольчих батальйонів" у всіх 85 регіонах, які входять до складу федерації.

Набір до деяких "добровольчих батальйонів" розпочався в червні, але активізувався в липні. Пише ТСН. 

Про це повідомляє Американський Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики кажуть, що росіянам, які виявлять бажання долучитися до батальйонів, необов'язково мати досвід несення військової служби. Найманці будуть проходити тільки 30-денну підготовку перед тим, як їх відправлять знищувати Україну.

"Очевидно, що батальйони складатимуться приблизно з 400 чоловіків віком від 18 до 60 років кожен. Вони належатимуть до різних різновидів військ, зокрема, мотострілецьку, танкову та морську піхоту, а також зв’язку та матеріально-технічного забезпечення. Новобранці не зобов’язані проходити попередню військову службу і пройдуть лише 30 днів навчання перед відправленням до України", - йдеться в повідомленні.

Експерти вважають, що ці спроби найму, ймовірно, будуть недешевими. Виявляється, зарплату "добровольцям" буде виплачувати Міноборони Росії, а надбавки до призову - "суб'єкти" тобто регіони. Зарплата кожного найманця може становити приблизно три тисячі доларів.

"Враховуючи, що 30-денна підготовка, яку отримають наймити перед вступом у бій, не дасть боєздатних солдатів, ця ціна дуже висока. Вони отримають статус ветерана і пільги, якщо будуть служити в Україні, крім зарплати і премій. Це, ймовірно, призведе до появи "солдатів" нижчої якості, ніж звичайні призовники в російській армії, за цінами, близькими до професійних солдатів. Це дивовижний метод, який свідчить про те, що російський диктатор Володимир Путін як і раніше не бажає змушувати свій народ воювати і не може залучити їх воювати добровільно без значних стимулів", - додали в ISW.

Нагадаємо, Жданов розповів, чи буде в Росії загальна мобілізація.

Оценка материала:

5.00 / 2
У РФ без перебору набирають найманців для війни проти України: в ISW розповіли деталі 5.00 5 2
Політика / Росія
18.07.2022 1375
Еще материалы раздела «Росія»